Fideszbáb

2021. május 7. 14:53

Batka Zoltán
Népszava
Immáron a kínaiak is felsorakoztak, hogy az európai terjeszkedésükhöz vegyenek maguknak kilóra egy EU-tag kormányfőt.

„Az orosz nagyhatalmiság receptje mindenkor meglehetősen egyszerű volt: megspórolsz tíz hadosztályt, ha valami nagyszerű eszmébe csomagolod a hódítási szándékaidat. A cári idők nagyorosz imperializmusa a pánszláv testvériség eszméjét használta a nemes célra. Utána a kommunizmus testvérisége lett az orosz birodalmi terjeszkedés hordozóvírusa. A putyini újorosz birodalom pedig a »tradicionalizmus« névre átcsomagolt retrográd eszmék révén próbál eljutni oda, ahová nem tud hadsereget vagy legalább zöld emberkéket küldeni.

Nagyjából pont úgy, ahogy anno az ostromlott várakba dobáltak be kórral fertőzött dögöt, EU-szerte támogat ilyen, nevükben »családvédő« meg »keresztény konzervatív« – értsd: homofób, xenofób, nő- és kisebbségellenes, környezetromboló, az európai értékekkel szemben az ázsiai autokráciákat és diktatúrákat messzemenően kiszolgáló – alakulatokat, ahová nem mellesleg kiválóan lehet tényleges, profi fedett ügynököket is telepíteni. A hírszerzés mellett a praktikus cél, hogy fizetett vagy önkéntes ügynökei, hasznos idiótái, trolljai révén az EU-ban zavart keltsen, lassítsa vagy aláássa az unió egységes fellépését, növelje Putyin mozgásterét, hogy a zűröket felnagyítva odahaza felmutathassa a népének, lám, ő mennyivel tökösebb, mint azok a teszetosza nyugati demokráciák.  

Az eltelt tíz év kül- és belpolitikáját nézve egyértelműen kirajzolódik, hogy az orbáni slepp hol helyezkedik el ebben a rendszerben. Leginkább ott kandikálnak ki a cobolyprémes mellényzsebből, vagy éppen ott toporognak a bambuszszőnyeg szélén: a jelek szerint immáron a kínaiak is felsorakoztak, hogy az európai terjeszkedésükhöz vegyenek maguknak kilóra egy EU-tag kormányfőt. A kínálat adott: ő már eddig is éppen ezer jelét adta, hogy saját, rövid távú politikai túlélése érdekében lényegében bármikor bármit hajlandó áruba bocsátani. Igaz, tíz évnyi áskálódás után mára kikopott az EU idegközpontnak számító Néppártból, így kereskedelmi értéke is némileg csökkent, de azért így sem rossz a Fidesz-csomag, különösen, ha sikerül megkapaszkodni az EPP-n kívül, és összejön végül a Kovács Béla 2.0 projekt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkel után pont mi következünk?

https://www.portfolio.hu/gazda..

Kína az USA-ba akar 'bevonulni', az EU-nak akkor annyi.

Homofóbia, xenofóbia - bármilyen fóbia, ami lényegét tekintve idegenkedés valamitől, természetes természetes emberi érzés. De a mai önjelölt felvilágosultak már azt is meg akarják szabni, mivel szemben legyenek ellenérzéseink és mivel szemben nem lehetnek. Liberális diktatúra ránk erőltetett soha nem volt, nyögvenyelősen kitalált és magyarázott "értékek" mentén.

A Népszava még él?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés