Deutsch Tamás: Izgága baloldali aktivista az EU kapcsolattartója

2021. május 5. 17:44
Deutsch Tamás levélben fordult az Európai Bizottsághoz az idei jogállamisági jelentés magyarországi előkészületei kapcsán.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője levélben fordult Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosokhoz az Európai Bizottság készülő, 2021-es jogállamisági jelentéssel kapcsolatos magyarországi előkészületei kapcsán – közölte a Fidesz EP-képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

„Tavaly, az Európai Bizottság úgynevezett jogállamisági jelentést készített. Azt ígérték, hogy tárgyilagosan értékelik az egyes országokat, így Magyarországot is. Ehelyett azonban egy politikai pamflet született, ami az európai és a magyar baloldal összes rágalmát visszhangozta hazánkkal szemben. Jókora botrány is kerekedett a politikai elfogultság és kettős mérce alkalmazása miatt” – emelte ki levelében Deutsch Tamás.    

A delegációvezető emlékeztetett:

A tavalyi eset után az Európai Bizottság azt ígérte, hogy idén

független módon, pártatlanul, elfogultságok és előítéletek nélkül, tárgyilagosan, tisztességes eljárás keretében készülnek majd el a jogállamisági jelentések.    

Tájékoztatása szerint az Európai Bizottság idén, a jogállamisági jelentés Magyarországgal foglalkozó fejezetét előkészítő delegáció kapcsolattartójának Magyar Gábort, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezte ki.  

Magyar Gábor elfogult Magyarországgal szemben  

„Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György, az ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett” – jegyezte meg a fideszes politikus.    

Deutsch Tamás felidézte, Magyar Gábor egy interjújában azt mondta:

„Magyarország egy olyan rezsim, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek”.

„A jól ismert baloldali rágalmaknak megfelelően azt is fejtegette, hogy az alkotmányosság lebontását célzó törekvések következtében az alapjogvédelem szintje is csökkent. Hozzátette továbbá, hogy az összpontosult politikai hatalom lényegében azt csinál, amit akar” – idézte Magyar Gábort a delegációvezető.    

Közölte: mivel az Európai Bizottság eljárása botrányos, a Fidesz európai parlamenti képviselői levélben fordultak az Európai Bizottsághoz.

Levelünkben haladéktalanul választ kérnek arra, hogyan várhatja az uniós bizottság, hogy valaki, aki ilyen elfogult a magyar kormánnyal szemben, pártatlanul értékelje a jogállamiság magyarországi helyzetét? Hogyan biztosítható továbbá az Európai Bizottság függetlenségének az uniós szerződésekben rögzített elve egy olyan küldöttel, aki szoros kapcsolatban áll a baloldallal? Magyar Gábort a nyilvánvaló elfogultsága miatt az Európai Bizottságnak azonnal vissza kell hívnia, és biztosítania kell az elfogulatlan eljárást – jelentette ki a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem esik messze a rohadt alma...a fájától.

A vizsgálat még nem kezdődött el, de már készen van a jelentés. - Volt már ilyen, amikor már a tárgyalás előtt megszületett az ítélet.

Az ilyen bunkó DK-s gojokat, mint te vagy, nem képviselném a helyében.....

Hát szépen felvonultak a DK-s, MSZP-s antiszemita prolik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés