Balavány Györgynek nem erőssége a memória

2021. május 5. 12:43

Hont András
Facebook
Ezt a típust valahol a gyáva féreg és a hazug disznó között kell keresni.

„A memória nem erőssége egyes tartalomfeltöltőknek. Észszerűtlenül zárta be az országot? Azért hisztiztél, te szerencsétlen. Kész csoda, hogy az általános iskolákat meg lehetett menteni a pánikkufároktól, és négy hónapot (amelyből kettőben stabil esésben voltak a számok) nem vettek el a gyerekektől. Az összes sunyi csúsztatást (veszélyben a fiatalok, miközben változatlanul 74 év az elhunytak átlagéletkora), igazodási kényszer szülte bekezdést föl sem sorolom, csak az olyan gyönyörűségeket, hogy aszongya: »már éppúgy a látóhatáron volt a harmadik hullám, mint most a negyedik«. Milyen látóhatáron? Mit látsz, Laca? Igen, pont azt.

Vagy: »a tavalyi első hullám idején messze nem volt indokolt – vagyis a valós veszéllyel arányos – a lezárásoknak sem a mértéke, sem a módja. Csakhogy nem tudtunk a valós veszélyről túl sokat«. Tényleg? Nem volt indokolt? És ezt ki mondta akkor? És elnézést tetszett-e tőle kérni? Miközben a cikkíró, aki szerint nem voltak indokoltak tavaly tavasszal a lezárások, akkor éppen »Haldokló ország« címmel készített hangulatkeltő összeállítást Olaszországról, mikor aznap 977 új regisztrált fertőzött és 169 halott volt a több mint hatvanmilliós országban, vagy »Svájcban tombol a koronavírus« címmel rittyentett riportot (kevesebb mint 400 fertőzött, 10 halott), vagy arról írt, hogy kénytelen volt elmenni bevásárolni, és micsoda felelőtlenek az emberek (15 fertőzött 0 halott). És de, lehetett tudni. Már a bergamói számokból világos volt, hogy kik a veszélyeztetettek, és mekkora nagyjából a veszélyeztetetti kör. Csak nyilván nehéz észrevenni, ha valaki szerint az újságírás a saját buborékjának való szüntelen riszálást jelenti.

Ezt a típust pedig az állathatározóban valahol a gyáva féreg és a hazug disznó között kell keresni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hont vs Balavány, hát ezt is megértük.
Természetesen előbbi nyert KO-val. Nem egy szint a kettő.

Amikor valakit elkap a gépszíj, a Facebook nehézségi ereje, esetleg centripetális sebessége: mindennap, na-pon-ta írnom kell!, onnan nehéz a lassítás, és be-becsúsznak, - már csak a spontán gyorsaság miatt is - nem nyomdaképes (féreg, hazug disznó) szavak, sőt tévedések.
Mindig az a kérdés, amiről az írás született, az mennyire, milyen mértékben fontos, az eseménysort figyelembe véve.
Ebben Hont nem teljesít rosszul, általában az ő ingerküszöbe sokakéval rokon, az más kérdés, hogy a következtetései nem minden esetben ütik meg a tárgyilagossági alapszintet.
Az pedig az: 2010 és 2021 között van-e számottevő különbség, ami Magyarország állapotát illeti, nagyon figyelembe véve, honnan-hová, és mi történik az EU-s környezetben.
ha van, kinek a javára, ill. kárára.
No ez az, ami Hontnál sötét folt, sőt, inkább a Fidesz-kormány teljesít Hontnál rosszabbul, mint az országot a totálfekálba vivő Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai kormányok...
Nálam ezért szemfényvesztő a HontBandika: ő jól hangzó részigazságok ordibálója...

Hont András erőssége a magyar sajtópiacnak, mert minden sokoldalúan elemző szerző az.

"Mit látsz, Laca? Igen, pont azt."

Ezt nem biztos hogy sokan értik, de én behaltam tőle. :) Ott a pont, András!

A centripetális erő az, amire gondoltam, amely nem enged.
Arra gondoltam, Hontot sem engedi saját bezártsága egy bizonyos határon túl és csak forog-forog, ugyanabban a pontban.

Azt, hogy Hont mit gondol a kormányról túl jól ismerjük, a könyökünkön jön ki. Az egyetlen, ami érdekes belőle, hogy mit gondol a saját oldalán lévőkről és ezek a megszólalásai bizony ülnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés