Tilos lesz a BLM-ruházat viselése az olimpián

2021. május 5. 15:43
A NOB szerint a sportolók egyértelmű többsége úgy véli, nem helyénvaló, ha a sportolók tüntetnek, vagy kifejezik nézeteiket a játékok alatt.

A tokiói olimpiai játékokon a sportolók nem viselhetnek „Black Lives Matter” feliratú ruházatot – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntéséről a Daily Wire nyomán a Neokohn számol be. A sportszervezet megerősítette, érvényt kíván szerezni a játékok 50. szabályának, amely tiltja a politikai vagy társadalmi ügyekkel kapcsolatos tiltakozásokat a nemzetközi sporteseményen. Ehelyett a sportolóknak olyan „általánosabb kifejezéseket” tartalmazó ruházatot kell majd viselniük, mint a „béke”, „tisztelet”, „szolidaritás”, „befogadás” és „egyenlőség”.

A NOB szerdán bejelentette, hogy érvényre juttatja a sportolóknak a tüntetést tiltó szabályát az idei nyári tokiói olimpián, megjegyezve, a térdelés vagy az ököl felemelése azonnali büntetést von maga után. A döntését indokló jelentésben a NOB azt írta, hogy az elmúlt egy évben világszerte több mint 3500 nemzetközi sportoló körében végzett felmérést, és azt találta, hogy a sportolók egyértelmű többsége úgy véli, hogy nem helyénvaló, ha a sportolók tüntetnek, vagy kifejezik nézeteiket a játékok alatt.

A Word Players nevű szervezet viszont közölte, a tokiói olimpián szankcionált összes sportolót teljes mértékben támogatni fogja, és nem fogja megengedni, hogy az elavult sportszabályok felülírják az alapvető emberi jogokat.

Fotó: MTI

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Word Players nevű szervezet viszont közölte, a tokiói olimpián szankcionált összes sportolót teljes mértékben támogatni fogja, és nem fogja megengedni, hogy az elavult sportszabályok felülírják az alapvető emberi jogokat."
Ki, mi az a Word Players?
Ha a Soros-nyílt társadalom támogatja, akkor ez nem lep meg.
A globalok az FIFA rabláncra fűzése után most az olimpiát támadják.
És valami azt súgja, a NOB rövidesen felül fogja bírálni önmagát és bocsánatot fog kérni, amiért a fekete fontos embereket megtámadta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés