Nyomoz a BRFK Dobrevék után

2021. május 4. 16:36
Tartozás fedezete elvonásának bűntette miatt nyomoz a hatóság.

Budai Gyula írásbeli kérdésére válaszul Polt Péter legfőbb ügyész közölte: a Központi Nyomozó Főügyészségen 2021. január 26-án tett feljelentés alapján a rendőrség tartozás fedezete elvonásának bűntette miatt nyomozást rendelt el.

2017. március 17-én Dobrev Klára vezérigazgató, az Altus Portfólió Kft. nevében 35 millió forint kölcsönt adott a Czeglédy Csaba által irányított Humán Operátor Zrt. részére oly módon, hogy a 35 millió forint kölcsön összeget nem a Humán Operátor Zrt-nek utalták el, hanem annak 100 %-os tulajdonában álló Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára. 2017 januárjában már végrehajtási eljárás folyt a Humán Operátor Zrt. ellen, a Bírósági Végrehajtó 2017. február 21-én zárolta a Humán Operátor Zrt. valamennyi pénzforgalmi számláját. Ezért kellett a kölcsönszerződésben szereplő 35 millió forintos összeget egy másik gazdasági társaság, a Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára utalni.

A kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. részéről Dobrev Klára írta alá, míg a Humán Operátor Zrt részéről Czeglédy Csaba volt az aláíró.

Mint Budai Gyula írta bejegyzésében, azért történt a kölcsön összegének, a 35 millió forintnak egy másik Kft. bankszámlájára történő utalása, hogy a bírósági végrehajtó ne tudjon végrehajtást foganatosítani a Humán Operátor Zrt.-vel szemben. A fenti kölcsönszerződéssel kapcsolatban Dobrev Klárát 2017. november 24-én már meghallgatta a NAV, de akkor ő Czeglédy Csabára és a könyvelőjére fogta a 35 millió forintios kölcsönösszeg más cég számlájára történő utalást.

Az országgyűlési képviselő szerint ez a jogügylet felveti a tartozás fedezetének elvonása bűntettét és Dobrev Klára a szerződés aláírójaként felelősséggel tartozik a szerződésben foglaltak miatt.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Happy end kft, Ezüsthajó kft, Tocsikmárta és a többi ellen indult nyomozások hol is tartanak, he????

Tudjuk, politikai üldözött...

Erdekes adalek, hogy Dobrevarol Farkas Florian jut az eszedbe.
Nem is rossz kepzettarsitas. Kettejuk kozul csak az egyik sapitozik, sipitozik es atkozodik. Vajon melyik?

A jelolt asszony elmondta a beszedeben, hogy ok okosabbak, lelemenyesebbek, meg kulonben is parizert esznek parizerrel.
Tehat fuloncsipni oket nem lehet, nem engedi a Fuggetlen Sajto, meg a TASZ, meg a Helsinki Bizottsag es egyeb harom betusok, na.
Meg akarnak toluk kerni valamit, ezt-azt.

Várom Dobrev őszödi beszédét.

A "trükkök százai" után, jött a százak utáni újabb. Meglepő?...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés