Lázár János: Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék!

2021. május 3. 13:13
Nagyon fontosnak tartja a magyar vidék fejlesztését, és úgy véli a humor elengedhetetlen az élethez – mondta a Telexnek Lázár János, aki szerint az országnak lelki megnyugvásra lenne szüksége.

Videóinterjút adott a Telexnek Lázár János, aki választókerületében látta vendégül a lap újságíróit. „Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék, vagy félnék! Állok bármilyen elszámoltatás vagy bármilyen vizsgálat elé” – hangzik el az erős kijelentés már a beszélgetés elején Lázártól, aki szerint előbb-utóbb mindenkinek vállalnia kell a tetteiért és kijelentéseiért a felelősséget. Mint később kiderül, úgy érzi, ő ezt megtette.

Van-e olyan kijelentés... – próbált kérdezni a Telex riportere, mire Lázár meg sem várva a mondat végét nevetve rávágta:

„Ó az rengeteg van! Mondtam hülyeségeket, pályafutásom alatt! ... Tudok hülyeségeket mondani!”

Hozzátette, előfordult, hogy egy-egy félresikerült mondatával, szándéka ellenére megbántott embereket. Úgy érzi meg is fizetett érte, többek közt azzal, hogy az általa támogatott jelölttől megvonták a bizalmat Hódmezővásárhelyen, az egész politikai elit úgy érzi, hogy elbukta a várost, és sokan lúzernek tekintik azért, mert jelenleg nem kormánytag.

„Az elmúlt három évben volt időm gondolkodni, és volt is miről gondolkodni”

 – mondta a politikus.

Lázár János korábban a Miniszterelnökséget vezette, majd a 2018-as választást követően visszatért választókerületébe és több más megbízás mellett az ország legnagyobb állami mezőgazdasági beruházása, a Mezőhegyesi Ménesbirtok vezetésével bízták meg. Szerinte az ehhez hasonló nagyberuházásokat csak központilag lehet irányítani. Úgy véli, sokszor nem a kormányzati célkitűzésekkel van probléma, hanem a menedzsment képességével.

Felidézte, hogy 2018-ban, amikor előadta Orbán Viktornak, hogy szeretne egy mintagazdaságot létrehozni, a miniszterelnök úgy reagált, csinálja meg, és ő belekezdett.

„Az egyik sajtóorgánum szellemesen azt mondta, hogy én lettem a nemzet TSZ-elnöke”

 – mondta, megjegyezve, hogy nem akarja elhárítani ezt a jellemzést. 

„Nekem a politikában abból van elegem, hogy állandóan megy a blabla és nincs semmiféle konkrétum, nagy dumák vannak és nincs megvalósítási képesség!” – jelentette ki.

Örül neki, hogy végre kapott egy olyan feladatot, amivel megmutathatja, hogy lehet egyik pontból a másikba eljutni, és úgy érzi, miután 27 évesen lett polgármester, és országgyűlési képviselő, a nagyvállalat vezetői pozíciójában szerzett gyakorlatot nagyon fontos képességnek tartja. Nem száműzve érzi magát, hanem mint aki fejlődik, erősödik, és úgy véli mindezzel piacképes tudást szerez.

Magyarország Lázár véleménye szerint sokáig „budapestország” volt,

és úgy gondolja rendben is van a főváros központi szerepe, de nagyon lényeges a vidék fejlesztése, mert a 3200 településből 600 biztosan sok megszűnik, és segíteni kell, hogy az embereknek a mezőgazdaság, az élelmiszeripar tudjon helyben egzisztenciát biztosítani. Hozzátette, a mezőgazdaságból élő emberek élete olyan mint a politika, minden napot meg kell nyerni.

„A gazdaságban és a politikában az a képesség, hogy az ember kapcsolatot tudjon teremteni, az alapvető követelmény. Ez maga az élet. Aki azt mondja , hogy ez nincs, az nem ismeri az életet! 

A teljesítményhez és az eredményhez nem olyan út vezet, ami ki van párnázva. Az egy nehéz meló.

és sokszor konfliktust és áldozatot kíván.” – osztotta meg hitvallását a politikus.

Lázár János szerint az országra ráférne valamiféle lelki megnyugvás , de úgy véli, politikai konszolidáció sosem lesz Magyarországon, mert „a magyarok nem tudnak politikailag konszolidálódni”. A magyar politikával szerinte az a legnagyobb baj, hogy nincs benne humor. Úgy fogalmazott,

„A humor kell az élethez! ... az a képesség, hogy az ember túl tudjon lépni a dolgokon, és tudjon magán is nevetni”

A Telex videóját itt nézheti meg.

A képek a Telex videójából valók.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy ezeknek a testőrei között nincs egyetlen elszánt, bátor ember sem, aki rövidre zárná az egészet...!

Kedveltem Lázárt. Szerettem a kormány infókat. Felkészült, okos, jó humorú ember.
De minek kell rendszeresen beleszólni Tarlósba? Egyikük sincs már abban a pozícióban, egyszerűen értelmetlen.

Ha valamilyen módon konszolidálni lehetne a választókat, talán erre a politikai selejtre NEM lenne igény.

Hogy hiteles legyél, kiket teszel még Lázár mellé az idézett minősítésed jegyében az ellenzéki oldalról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés