Nemzetközi imamaratont indít Ferenc pápa járvány végéért

2021. május 1. 11:55
Az imádságot minden nap a világ más és más pontján rendezik, s amely egészen május 31-ig tart.

Ferenc pápa személyesen indítja el az egy hónapig tartó imádságsorozatot. Az első nap az új koronavírus-járványtól sebzett emberiségért fohászkodik. Az egyházfő szombat este hat órakor a Szent Péter-bazilika egyik kevéssé ismert, oldalsó kápolnájában található Szűz Mária-ikonnál mond imádságot. A 7. századi szentképet segélynyújtó képessége miatt őrzik a bazilikában. Ferenc pápa egyik első intézkedése volt, hogy az ikont restauráltatta 2013-as pápává választása után.

A katolikus egyházfő megáldja azokat a rózsafüzéreket, amelyeket az imamaraton helyszínein használnak majd. A világ harminc Mária-kegyhelye csatlakozik a globális imához, amely minden nap más és más helyszínen folytatódik egészen május végéig. Az imát a vatikáni internetes oldalak minden este hat órakor közvetítik.

Szombaton a Vatikánnal egy időben az angliai Walsingham csatlakozik az imához. A nyolcszáz lakosú település évszázadokon át Mária-kegyhelyéről volt ismert. Vasárnap az ima Nigériában, hétfőn a lengyelországi Chestochowában, kedden Názáretben folytatódik, majd érinti Boszniát, Algériát, a Fülöp-szigeteket, Argentínát, Dél-Koreát, Indiát, Ausztráliát és több más helyszínt.

Minden nap másért imádkoznak, így az elhunytakért, az utolsó búcsútól megfosztott családtagokért, az egészségügyi dolgozókért, a szegényekért, a járvány miatt nehézségbe jutottakért, a pandémia végéért, a társadalmi és gazdasági élet újraindulásáért. Az imamaratonhoz mindenki, a helyszínektől távol is csatlakozhat saját otthonában, vagy ahol éppen lehetősége van rá. Május 31-én Ferenc pápa a vatikáni kertekben zárja az imát.

Az egyházfő a járvány első hullámának első hónapja végén, tavaly március 27-én mondott imát a betegekért és halottakért az akkor teljesen üres Szent Péter téren.

(MTI)

Nyitókép: Alberto Pizzoli / AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Október a rózsafüzér hónapja.
A szentmisék általában 18 órakor kezdődnek.
A loretói litániát a szentmise előtt vagy után imádkozzuk.
Az imalánc semmi esetre sem a loretói litánia helyett lesz.
A Mária-kegyhelyek világszerte arra kapnak meghívást, hogy a maguk saját módján és nyelvén kapcsolódjanak be az imádságba.

Úgyhogy állítsd le magad, ezzel a rosszindulatú szövegeddel.

https://www.magyarkurir.hu/fer..

Német Sándor nem református, vagyis nem igaz, amit írtál.

Május 31-én zárul az imamaraton.

Hosszú ideig tartó esemény a szótári meghatározása.

Nem vagy római katolikus, hogy mi vagy azt nem mondtad meg, úgyhogy ne fájjon a fejed, hogy milyen imalácot, vagy maratoni imát kér tőlünk a pápa.

Az imádságra való felhívással remélem nem akar neked ártani a pápa.
A görög katolikusokra gondoltál még ugye?

Ezt én kérdezhetném tőled.
A reggeli misék után nincs se rózsafüzér se litánia mert mindenki siet dolgozni, hiszen nem csak idősek járnak reggeli misére
Délután pedig sehol nincsenek szentmisék.
18 órakor, vagy 18.30-kor kezdődnek.

Ne a lexikonból másoljál, vagy nincs személyes tapasztalatod?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés