Karácsonyék az Európai Bizottsághoz fordulnának, ha a kormány nem fogadja el az uniós hitelt

2021. május 1. 10:16
A főpolgármester Gémesi Györggyel, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökével írt levelet Orbán Viktornak.

Nyílt levelet írt Facebook-oldalán Karácsony Gergely és Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke Orbán Viktornak. A levélben az Európai Unió helyreállítási alapjáról Karácsony azt írja a kormányfőnek, elfogadhatatlannak tartja, hogy „a nagyon kedvező feltételű európai visszatérítendő támogatástól megfosztani készül Magyarországot”.

Soha nincs késő a belátás és az együttműködés erényét gyakorolni”

– írják.

Gulyás Gergely a napokban jelentette be, hogy Magyarország az elsők között nyújtja be tervét, amely az országnak járó több mint 2500 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik majd, a 3300 milliárd forintot meghaladó hitelkeretre nem terjed ki. Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban az országprogram átdolgozását követeli, és „azonnali konzultációt” javasol a helyreállítási alap felhasználásáról.

Ennek hiányában kénytelenek vagyunk élni az önkormányzati szövetségek rendelkezésére álló jogi lehetőségekkel az Európai Bizottság felé”

– írta Karácsony és Gémesi.

A teljes levelet itt olvashatja.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 288 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj Geji. Ne butáskodj mán!

Karácsony teljesen meghülyült. Miből gondolja, hogy egy hitel felvételét ki lehet kényszeríteni? Ha ezt magától írja, akkor olyan hülye helyből, mint más nekifutásból, ha diktálják neki, akkor abszolút csicskának használják.

Egyébként ezt a hitelt a 27 országból talán 5, vagy 6 ország akarja felvenni. Úgy tűnik, mások sem látják nélkülözhetetlennek.

Amennyiben az elosztás feltételeit vesszük figyelembe országon belül is, akkor Budapestnek és Gödöllőnek egyetlen forint sem járna.

,,Az elfogadott rendelet értelmében a támogatások 70 százalékát 2022 végéig, 30 százalékát pedig 2023 végéig kell lekötni. A támogatások elosztása pedig úgy történik, hogy a források 70 százalékának elosztásánál azt veszik figyelembe, hogy 2015-19 között mekkora volt az adott tagállamban a munkanélküliség, illetve azt, hogy milyen a gazdaság fejlettsége a GDP alapján, a maradék 30 százalékot pedig a 2020-21-es év gazdasági teljesítménye alapján osztják el a tagállamok között.,,

A levelezés helyett el kellene Karácsonyéknak olvasni és értelmezni AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2021. február 12-i (EU) 2021/241 RENDELETE a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz létrehozásáról c. írást is.
https://tinyurl.hu/ySWE/

Ebből megtudható, hogy mire, milyen feltételekkel lehet igénybe venni. A feltételek pedig kormányzati intézkedésekhez kapcsolódnak és nem önkormányzati intézkedésekhez.

Egyébként nem értem ezt a nagy nekibuzdulást. Azt kommunikálják, hogy megnyerik a 2022 választást. Amennyiben így van, akkor lehetőségük lesz a hitelt is igénybe venni, hogy kielégítsék a sleppük igényeit..

Már az is lehet, hogy a 3300 milliárdot elosztották egymás között lop-stop alapon.

dr?
Egy buta, gyülölködő lumpenproletár.

Melyik ország melyik cégével tudnánk atomerőművet építtetni hitel felvétele nélkül?
A világ melyik élvonalbeli egyeteme hozna létre nálunk campust saját költségére?

Nem értem ezt az idegeskedést. Állítólag jövőre megnyerik a választást és övék a pálya........

Bizny "jó dolog a hitel".
A nagy hitel még jobb.
Az örökhitel, az a legjobb.
Ezért ha Karácsony tökös gyerek, akkor elmegy a Wall Streetre és ott jelenti fel a magyar kormányt, mert antiszemita, hisz nem akarja a hitelt felvenni G. Sorostól, aki zsidónak mondja magát.
És legalább annyit elrendez, hogy Orbánt, Matolcsyt, varga Mihályt beleállítják egy 2,20 méter mély sírba, majd elkezdik őket betemetni dollárral.
papírokkal és fémdollárokkal felváltva.
És mindaddig folytatják, míg G. Soros nem int: ennyi elég, elértük, most már örökké visszafizetős lesz.

Hülyeségeket vizionálsz. Ha az ellenzék az ország javára hivatkozva kritizálhatja, támadhatja a kormányt, akkor a Fidesz az EU tagjaként miért nem teheti ugyanazt?

Ha most fordított módon, Kínából jön ide az egyetemmel fejlett technológia, a kutatás, fejlesztés, mondjuk az 5G témájában, akkor azzal csak nyerhetünk.

Több, mint húsz országot is feljelent, akik nem kérik a hitelt?

Komolyan nem normálisak.

Maga a logikája érthetetlen. Azt képzeli, hogy Brüsszel majd rákényszeríti az országokat, hogy vegyék fel a hitelt? Ugyanis azt nem lehet, hogy Karácsony kedve szerint csak Mo-t kényszerítsék rá, akkor a többire is vonatkozna.

Ellenzéki oldalakon N nem hitelnek nevezik, hanem:
Kedvező konstrukciójú visszatérítendő támogatás:-)))))

Itt kő, kövön nem maradna, ha Karácsony és leértékelt társai kerülnének hatalomba.
Gyurcsány elinná az ország vagyonát.

Csak egy kérdésem maradt, ki fogja kifizetni a hitelt megkapó, elosztó balliberális baráti kör jólétét, Józsi a tizediken, élete végéig? Az ükunokái? Az DK, az MSZP, Feri?

Eddig az volt a baj, hogy a kormány lenyúlja az uniós pízt...

Ezt a hitelt ( ellenzéki szavazóknak: kedvező konstrukciójú visszatérítendő támogatás) 2023-ig lehet felvenni. Szerintem sem bíznak a saját győzelmük én, hiszen ha bíznának, kivárnák a lehetőséget.
Karacsonynak a jelenlegi felállásban semmi köze ennek a hitelnek az eldöntéséhez.

Válaszok:
péterx | 2021. május 2. 7:11

Teljesen igazad van! Érdekes, ahogy ilyen indirekt módon elszólják magukat: nem bíznak a győzelmükben...A kérészéletű Gémesi-párt már kimúlt, az 1%-os Karácsony párt vegetál. A valós támogatottságuk gyakrolatilag nulla, de követelik a miniszterelnöki jogokat...

Válaszok:
pollip | 2021. május 2. 7:49

Állandóan olyanba ütik az orrukat, ami nincs benne a munkaköri leírásukban.

Ez az egy szavazás volt, amin nem vettem részt.

Mindez hagyján! A szavazóik szerint a kormány azért nem akarja felvenni a hitelt, mert el akarja lopni!!!!!!???????

Azért nem mentem,ért nem tudtam eldönteni. Szerettem volna, de nem tartottam elegendőnek a felkészülést.
A mai eszem nemet mondana.
De mivel már beleléptünk azt támogatom, hogy működjön sokkal jobban. Mert ez így vacak.

Mert az eu-s hitelt nem kell visszafizetni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés