Kína fellőtte leendő állandó űrállomásának főmodulját

2021. április 29. 7:26
Újabb nagy lépés az ország űrkutatási programjában.

Kína csütörtökön fellőtte a világűrbe leendő állandó űrállomásának főmodulját, amelynek neve Tian-he, vagyis Mennyei Harmónia. A modult egy Hosszú Menetelés 5B nevű rakéta vitte fel a vencsangi űrközpontból, amely Hainan szigetén található.

Ez egy újabb nagy lépés az ország űrkutatási programjában, amelynek keretében az utóbbi hónapokban számos jelentős eredményt értek el.

Az állandó űrállomás létrehozásához a mostanival együtt 11 missziót kell teljesíteni, a jövő év végére pedig felküldik az állomásra az első háromtagú űrhajóscsoportot, amely immár hosszú ideig, hat hónapig fog ott-tartózkodni.   

Éppen vasárnap jelentette be a kínai holdkutatási program egyik szakértője, hogy az ország a Csang'o-6 űrszondát 2024-ben akarja felbocsátani, hogy a Hold túlsó oldalán, a Déli-sark-Aitken-medencében gyűjtsön talajmintákat. A 2018 decemberében útnak indított Csang'o-4 volt az első űrszonda, amely puha landolást hajtott végre az Aitken-medence 180 kilométer széles Von Karman-kráterében. A Csang'o szondák fontos elemei a kínai űrkutatási programnak. Ebben egy olyan szonda is szerepel, amely egy robotrover leszállását készíti elő a Marson.

(MTI)

Címlapképen: A kilövés

Kép forrása: STR / AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína nagyon tisztességtelen eszközöket és módszereket alkalmaz az általa biológiai fegyverekkel indított III. világháborúban.
A G20 országokban pusztító kínaivírus és az újabbnál újabb továbbfejlesztett variánsai térdre kényszerítik Kína előtt azokat a civilizált országokat, amelyeket kínai kollaboránsok irányítanak.
Ezidő szerint mi vesztésre állunk Kínával szemben.
1 hónap múlva már nálunk is szétterjesztik az új vírusvariánsukat - remélem, hogy ezt más is látja.
Szóval nem kell majd a hülyerizsa a felelőtlenfiatalokról meg a ziránigyógyszerészhallgatókról.

Te mit teszel, hogy kikerüljünk a csávából?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés