Orbán Jakabnak: Önök lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget

2021. április 26. 12:24
„Férfi-e ön egyáltalán?” – kérdezte a Jobbik elnöke a kormányfőt az azonnali kérdések órájában, majd felmutatott Orbánnak egy piros lapot.

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le – adott előzetes tájékoztatást az MTI.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt képviselőre: Serfőző Andrásra (MSZP), Hajdú Zoltánra (SZDSZ) és Lusztig Péterre (MSZP) emlékezéssel kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk másfél órában, az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el – közölte a hétfői ülés menetrendjét a távirati iroda.

Az azonnali kérdések óráját Jakab Péter kezdte.

„Miniszterelnök úr, férfi-e ön egyáltalán?” – kezdte a Jobbik elnöke, mire Latorcai János levezető elnök leállította, és megkérte, hogy mellőzze a személyes sértéseket.

Jakab felrótta Orbán Viktornak, hogy a Kossuth Rádióban kitért a magyar labdarúgó-válogatott ügyeire: „Még egy ilyen gyáva embert nem látott, férfi talán vagy egy gyerek, aki nem vállalja a felelősséget a tetteiért?” – fogalmazott felszólalásában a miniszterelnöknek címezve a Jobbik elnöke. Majd azzal folytatta a Jobbik elnöke, hogy itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor vállalja a felelősséget a koronavírusban elhunytak miatt. Majd Jakab azzal folytatta, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban a labdarúgó-válogatottról beszélt, megjegyezte, hogy lehet, jobban járna az ország, ha a miniszterelnök szövetségi kapitány lenne, végül azt kérdezte Orbántól, vállalja-e a felelősséget vagy másra mutogat?

Orbán viszontválaszában ismertette a mai koronavírus-számokat.

„Reményeink szerint június elején képesek leszünk arra, hogy 7,7 millió embert beoltsunk” – erősítette meg.

„A halál az komoly dolog, mindenki aki meghal, az valakinek a rokona. Ha halálról van szó, akkor kellő komolysággal kell beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról. Mi a halottainknak megadjuk a végtisztességet, és a hozzátartozókat segítjük. Az országot pedig újraindítjuk, mert az ország élni akar” – mondta a kormányfő. 

Viszontválaszában Jakab Péter újra megkérdezte a miniszterelnököt, vállalja-e a felelősséget. „Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?”,

majd felmutatott egy piros lapot Orbán Viktornak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a halálozások számát és arányát tekintve az uniós adatszolgáltatást érdemes elolvasni. Teljesen nyilvánosak az uniós adatok: az unióban a középmezőnyben vagyunk a halálozást tekintve. Önök igazságtalanul támadják a magyar egészségügyet, mivel a baloldal állításaival szemben a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket – mondta a kormányfő. „Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mivel lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget” – tette hozzá. 

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) azt mondta, hogy a válság kezdete óta minden napot azzal töltöttek, hogy a magyar emberek életét megmentsék. Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le. Magyarország ezzel a feladattal jól birkózott meg, mivel az unióban a másodikak vagyunk. „Ezzel párhuzamosan Önök folyamatosan gátolták a védekezést kamuhírekkel, álvideókkal, és oltásellenességgel. Elismeréssel tartozunk az egészségügyben dolgozókkal, és nem vádaskodással” – mondta a kormányfő.

„Visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat” – tette hozzá. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden erőnket megfeszítve azon dolgozunk, hogy legyen elegendő vakcina, és azt a megfelelő helyre eljutassuk. „Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végeznie. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás. Önök oltásellenesek, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával. Ez sokat elmond Önökről” – válaszolta Szabó Tímeának a miniszterelnök, miután a Párbeszéd politikusa ismét a halálozási adatokkal összefüggésben tett fel kérdéseket.

A jobbikos Steinmetz Ádám a magyar U21-es válogatott márciusi Eb-szereplését hozta fel példának, és a sportfinanszírozást kritizálta.

„Egyetlen sportág esetében sem visel felelősséget egyetlen parlamenti képviselő és miniszter sem - tette hozzá. A sportági szakszövetségek viselik a felelősséget” – mondta a kormányfő. „Az olimpia után mindegyik sportági szakszövetséggel leülünk, és értékeljük az eredményeket, és annak függvényében kötünk új megállapodásokat” – mondta Orbán Viktor.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 478 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem az oltás ellen? Te hol éltél az elmúlt 3 hónapban???

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2021. április 26. 21:44

Minden tiszteletem Orbán Viktornak!
Minden megvetésem, jákobnak.

Nem is értem, hogy bírja idegileg ezt a sok baloldali nagy marhát ott az Országgyűlésben.

Ki kell röhögni őket a baloldaliakat!!!

A felkészületlen Sluk Erzsébet rángatózva ordibál.
Jót kapott a hazug pofájára!
Megérdemelte? Meg!

Végülis minek a sok biztonsági öv, az embereknek csak 1-2 ezreléke szenved súlyos közlekedési balesetet. Inkább nekik tiltsuk meg, hogy autóba üljenek, aztán máris lehet 200-zal száguldozni!

Kiszámolta valaki, mennyibe kerültek, kerülnek ezek a vakcinák, orvosi ápolói és technikai személyzet túlmunkája, béremelése, - mindez soron kívüli költséggel.
A gazdaság leállásra, stb. És mégis él és virul Magyarország. Orbán lop? Ennyi? Szemenszedett hazugság!
Ennyit tudtok mondani évek óta.

Elég tájékozottnak tartalak ahhoz, hogy ne soroljam fel neked az ellenzék minden, keleti vakcina elleni tevékenységét.
Ezért sajnos azt kell mondanom, szándékosan érted félre a tényeket.

Jó, hát ez még nekem sem megy, inkább jól felhúzom magam ezeken az aljas embereken, ordibálásaikon.
De ezt kellene. Szabót és Vadait kinevettem, és Varjut is, akinek az előbb nem jutott eszembe a neve, csak az, hogy duda orrú. :))

A mérnök apjáról és a pedagógus édesanyjáról beszélsz, te szemétláda!

Az ellenzék minden felelősség nélkül azt mond, amit akar, soha nem fog kiderülni, hogy ők hogyan kezelnék a járványt. Jakabnak ezért van nagy pofája, de azon kívül semmi. Egy buta, felkapaszkodott paraszt, aki csak azért van, mert hozhat valamennyi szavazatot. Ha ennek a komédiának vége, visszaminősítik nácinak, most csak hasznos idióta.

????????

Petíció a kínai oltás ellen, össz-moslékellenzéki határozati javaslat a keleti vakcinák "megvizsgálásáról", reklámszpotok moslékellenzéki polgármesterekkel arról, hogy ők nem kérnek keleti vakcinát stb. stb
Te hol éltél az utóbbi hónapokban?

Jelzem amúgy, hogy még a mai felszólalásába is belefűzte Jalab, hogy hát ők BIZTONSÁGOS VAKCINÁT akarnak (ergo: ezek szerint van olyan - nyilván a kínai és az orosz - ami nem biztonságos...)

Neked amúgy nincsenek ballib ismerőseid? ISZONYÚ sokan vannak, akik - ugye vezérlőcsillagaikat követve - a mai napig elutasítják az orosz és/vagy kínai vakcinát (külön "nagyon okos"" alfaj, aki már az Astrát is...), és VÁRNAK A FÁJZERRE...

Igen, (részleges) oltásellenes a moslékellenzék. Ez tény.

Kieg: nem lennék meglepve, ha az elhunyt DK-s pártpolitikusok között is lenne olyan, aki időben megkapta volna az oltást... ha nem a sajá agit-propjukat kajálták volna be.

(Illetve ugye ott van a másik roppant "gerinces" vonása ennek az őrületnek, amikor a keletivakcina-ellenes uszításuk közepette vezető moslékellenzéki pártpolitikusok felvették a keleti vakcinát az első adandó alkalommal... miközben pörgött tovább a petíció ugyanezen oltásol ellen...)

Az imént Orbán Balázs szépen felvázolt pár ilyen dolgot... hogy MINDEN EGYES PILLANATBAN AZT TÁMADTÁK, AMIT ÉPPEN CSINÁLT A KORMÁNY...

Hát igen. Minden személyeskedő, agresszív, kulturálatlan "kérdésből" kihámozta a valódi kérdést és arra komolyan válaszolt. Elég komoly tanórát tartott az ellenzéknek, bebizonyította, hogy felkészületlenek, hazudnak..... mindezt bizonyítékokkal.
Hatalmas türelemről tett tanúbizonyságot.

Nem lehet lemenni arra a szintre. Hidd el, van olyan ellenzéki, aki ebből a stílusból is ért. Legalábbis remélem:-)

Én sem bírnám! Némelyiknek, még nőnek is olyan tenyérbe mászó képe van.

Ezt a szöveget adták ki nekik házi feladatnak. Tényleg nevetségesek voltak, ahogy a kamerák előtt "aggódtak".

Illene az mszp és a dk listát is leírni.
Az lehet nem férne el a hozzászólásodban.

Te úgy tudod, hogy a Kádár-rendszerben nem kellett tanulni a diplomáért?

Linket kérek mindkettőről.

Schmuck Erzsi hazudozott. Még olyat is tett, bizonyára nem véletlenül, hogy a magyar egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokat bemutatva feltett a fb-jára egy kórházi képet. Csakhogy kiderült, hogy az a kép egy orosz kórházban készült.

Ellenzék tette, mondta:
- nem szavazta meg a virustorvenyt
- ne regisztráljon senki, mert adatlopás meg ilyesmi
- orosz vakcinával oltassák be magukat a fideszesek, mert emberkiserlet
-kinai vakcina hamisítvány, teherautóról leesett, nem hatékony
- szüntessék be a regisztrációt
- diszkriminatív az oltást igazoló kártya

Mindez a teljesség igénye nélkül.
Ezek a tények hol mutatják, hogy támogatják az oltást?

Mondd, Te magad elhiszed amit írsz, mármint az egészségügyről, az oktatásról. Nem feltételezed, hogy zömegek élték meg, át a balliberális egészségügyet?

A keleti és a nyugati vakcinákkal kapcsolatosan az izraeli egészségügyi miniszter asszony nyilatkozta, hogy nincs semmilyen tudományos alapja ezek megkülönböztetésének. Ha megengeded magam a miniszter asszonyt tekintem vonatkozási pontnak, több szempontból is. Az intelligencia szintje is szerepel az okok között.

Jól beégette Sluck Erzsébetet is. :))

Az ellenzék színvonalán, agresszív hozzászólásai az észleli képességüket képezi le. Ennyi van belül, mint amennyi kívülről látszik.
Gyatrán kevés.

Az ellenzék szerintem is szánalmas.
Az oltási kártya más kérdés.
A társadalom a többség elven működik a szabályok betartása alapján. Az unióban egyre több ország csak olyan embereket fog beengedni nyaralni, akik igazolni tudják, hogy védettek. Ha innen nézem, a kártya segítség, szabadságot ad a külföldi nyaraláshoz.
A társadalom minden tagja szabadon dönti el, hogy kéri az oltást, vagy nem? A többség kéri, tehát a kisebbségnek kell alkalmazkodni a többséghez. Ugyan lehet, hogy a kisebbség ezzel bezárja saját magát. De ez az ő döntése.
Az EU egyre több országában kötik oltást igazoló igazolashoz a szabad mozgást. Igen, ez ellentmondást az EU alapvető értékeinek, a szabad mozgás elvének. De a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel.

Anthony Fauci amerikai virológus - korábban Trump, most Biden járvány csapatának tagja - még Trump idején adott egy érdekes nyilatkozatot. Elmondta, hogy a vírusjárvány, az erre épülő amerikai és német gyógyszeripari lobbit világméretekben új hatalmi pozícióba juttatja. A gyógyszeripar jövedelmezősége megelőzte az energetikai-hadiipari ágazatok jövedelmezőségét. A vírusjárvány át fogja rajzolni a világ geopolitikai térképét.

Gondolod, hogy az érintett gyógyszegyártók nem tudják lefizetni a függetlennek, objektívnek egyébként sem nevezhető, Általad említett médiákat? Emlékszel a lefizetett norvég virológus esetére, aki az AstraZenekát támadta? Hallottál már a német média "függetlenségéről"?

Mit olvasol, s megmondom, hogy ki vagy. Írásaid alapján egy rosszindulatú balliberális provokátor, aki Franciaországban élve azt hiszi minden itthon élő magyarról, hogy tájékozatlan bugris.

Sokáig éltem nyugaton, több nyelven beszélek, olvasok, s igyekszem a tényekhez ragaszkodni, mentes maradni a politikai, ideológiai rögeszméktől. Nálad csak az utóbbiakat látom.

Már az utca embere számára is világos, hogy a gyógyszergyártók között folyik a marakodás a koncon, az extraprofiton. Aminek alárendelten mindenkit megvásárolhatónak tekintenek.

S arról hallottál már, hogy Magyarországon nagy ívben tesznek arra, hogy a franciák mit gondolnak rólunk. Nálunk biztonságban élnek a zsidók, Nálatok gyilkolják Őket. Franciaország elesett, a múlt, a jövő Kelet-Közép-Európa-Izrael-Kína-Oroszország gazdasági együttműködése.

A normális zsidók már hazamentek Franciaországból.

Én is úgy látom, hogy egy ostoba troll.

De akkor mi lesz Veletek, ellenzéki szavazókkal. A balliberális zsidó értelmiség nélkül képtelenek lennétek magatokat megszervezni. Egy Jobbik is már csak zsidó pártvezetőjében reménykedhet. Ugye érted, a zsidó pártvezetők nélkül senkik lennétek.

Csak igazoltad, hogy a normális zsidók már hazamentek Izraelbe.......a zsidózást meg rendszeresen elutasítom - ma is megtettem - , s mint zsidó, családommal együtt ragyogóan, a legnagyobb biztonságban érzem magam. S fogunk 22-ben a Fideszre szavazni, a normalitásra. A franciákat már a kutya sem ugatja meg,.

Én biztos, hogy itthon maradok. A családom is.

Te ugye az MSZP-ből léptél át a DK-ba......

Idézd már, hogy mikor mondta azt bármelyik ellenzéki politikus, hogy ne oltassák be magukat az emberek!!!
Még egy videót is csináltak, ahol arra szólítják fel az embereket, hogy oltassák be magukat.
Szóval az a kormányzati kommunikáció ami az oltás ellenes ellenzékről folyik már hónapok óta, ordas nagy hazugság, amit csak a hívek vesznek be, igaz ők ezerrel.

182 cm magas Orbán Gazsi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés