A Momentum kiplakátolta a Fidesz-székházat

2021. április 24. 10:30
Orosz Anna, Tompos Márton és Szél Bernadett vörös csillagot és Orbán Viktort ábrázoló plakátokat ragasztottak az épületre.

Orosz Anna és Tompos Márton, a Momentum politikusai, és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő vörös csillagos plakátokat ragasztottak a Fidesz Lendvay utcai székházára – mindezekről a párt Facebook-videóban számolt be.

Orosz Anna

„Tiltakozunk az ellen, hogy a magyar kormány 540 milliárdnyi adófizetői forintból akarja a kínai kommunista párt elitképző egyetemét Budapestre hozni” – kezdte Orosz Anna. A Momentum elnökségi tagja szerint ez az összeg több, mint amennyit az egész magyar felsőoktatás kap a költségvetésből, továbbá a kínai kampuszt annak a Diákvárosnak a helyszínén akarják felépíteni, amely több ezer magyar diáknak és oktatónak biztosítana színvonalas lakhatást. Hozzátette: „A Momentumban úgy tekintünk erre, hogy

a kormány előrébb helyezi a kínai kommunista párt érdekeit,

mint a magyar diákok, hallgatók, oktatók és egyetemek érdekeit.”

Tompos Márton

Tompos Márton elmondása szerint a Fudan egyetem példája csak egy újabb fejezet abban a sorozatban, amelyben az Orbán-kormány nem Magyarország érdekeit nézi, hanem a kínai kommunista pártét. „Ugyanez történt a kínai vakcinabeszerzéseknél, a Budapest-Belgrád vasútnál és ez történik most is.

Mi lesz akkor, ha az ország nem tudja ezt a hitelt visszafizetni?

Akkor olyan adócsapdába kerülhetünk, aminek következtében adót kell emelni és magyar földek kerülhetnek kínai kézbe. Ezt nem akarhatjuk, úgyhogy mondjunk nemet a Fudan egyetemre” – mondta el.

Szél Bernadett

Szél Bernadett szerint míg 2014-ben legalább szavazhatott az országgyűlés az ekkora mértékű hitelfelvételről, ma már ezt sem teheti meg. „A Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan egyetem egymás testvére. Ez a két projekt maga a kínai gyarmatosítás Magyarországon. Egy biztos: Magyarország nem lesz semmilyen nagyhatalomnak sem a játékszere.

Ragaszkodunk a szuveneritásunkhoz és a biztonságunkhoz. A Fidesz már nem tudja garantálni ezeket”

– magyarázta a parlamenti képviselő.

Végül a politikusok a TizenX tagjaival vörös csillagot és Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló plakátokat ragasztottak a Fidesz székházára.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt az esős tavasz. Egyre több a vakondtúrás.

Csak annyi, hogy feltételezett hatalomra kerülésük után nem engednek felépíteni egy kínai egyetemet?

Nyolc év börtön, nyolc év, 40 ezer forintért, érted lölő!

"Két olyan hatósági állatorvos is fennakadt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) fedett akcióján, akik mindenféle vizsgálat nélkül, kenőpénzért állítottak ki kutyákra vonatkozó exportengedélyt - írja az MTI.

Az akció során az NVSZ tisztjei olyan tenyésztőknek adták ki magukat, akik nemcsak megfelelő telephellyel nem rendelkeznek, de el akarják kerülni a kutyák kötelező egészségügyi vizsgálatát és a beültetett chipek ellenőrzését, mindezért pedig hajlandóak korrumpálni is a hatósági állatorvost, akik kormánytisztviselőnek számítanak. Ketten is elfogadták az ajánlatot, és anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát láttak vagy megvizsgáltak volna. Mindezért mindketten 40 ezer forintot fogadtak el. Az NVSZ hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt feljelentést tett az illetékes nyomozóügyészségeken.

Amennyiben a bíróság megállapítja bűnösségüket, úgy akár nyolc évi szabadságvesztéssel is büntethetők."

Az egész momentum egy nagy kémhálózat, ez nem zavar Szélvész Bernadett? Keresztezi a kémhálózai érdekeiteket Orosz Anna?
Na ennyit tudtok, plakátokat ragasztani a szép felújított épületekre.
Ó, ha ott lettem volna! Szép sorban az összeset letéptem volna.

A Momentumnak már régen észre kellett volna vennie, hogy az ilyen felületes performace-ok a valódi poltikai vitakészség hiányát jelzik. Mivel Orbánék keleti politikája szervesen illeszkedik az EU tagságunkhoz- minden más tagállam hoz hasonlóan más országokkal is kapcsolatban vagyunk -, csak úgy ugrálhatnak, hogy túloznak, torzítanak, belemagyaráznak, kivetítenek. A maguk képzelgésével küszködnek. Nem gondolkodnak, hanem érzelmeket korbácsolnak. Tisztességtelen, inkorrekt módon járnak el. Mint egy kisgyerek: "mert te az mondtad", "dehogy mondtam"...

A Szemlőhegyre mikor mentek? Jövök én is!

Miközben kommunistákkal vannak szövetségben. Legalább következetesek.

A moslékkoalán belül Momentumék eléggé nem jól állnak, ezért most rákapcsolnak az aktivizmusra. Senkit nem érdeklő témákra, egyébként.

Orosz Anna utálja az oroszokat. :D

Helló, hétalvó! Hasadra süt a nap! :)))
Aláírásommal nyugtázom. Felveszem a kívánság listámra.

Velem biztos nem, mert azt tudnám, legfeljebb rólam. :)

Rendben, de frufrut rajzoltál nekem? :)

Helló! Jó, de mi a hónap dátum?

Azt kérdeztem, hogy a frufrus lányok között melyik hónapiból kell megnéznem a középsőt. Sok 2018-as van.

Nem hasonlít. :) Nekem hosszú hajam van, nem ilyen rövid. De arcra sem. Sorry!

Olyan hülye ez a duda orrú, aki most beszélt, a volt bányász. Mintha a szibériai vagy egyáltalán a tigriseket rá lehetne beszélni. Azt gondolta a gyagya, hogy humoros volt. Tudod, aki fetrengett a földön és most perel.
Azt mondta, hogy ...."mint rábeszélni egy bengáli tigrist a vegetáriánizmusra."

Február 3. a dátuma, amit néztek. Abban nincs hosszú szőke haj.
Miért nem linkeled be? Akkor nem kéne találgatnom.

Rossz megfigyelő vagy. Az én hajam a derekamig ér.
Az arcom, nem ilyen kihívó, bár a szemem....nem részletezem.

Marad a rajzot, mert többet nem segítek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés