Három német tartományban újra korhatár nélkül oltanak AstraZenecával

2021. április 22. 16:32
Egy megkötés azonban van.

Az AstraZeneca vakcinájával újra korhatár nélkül oltanak három német tartományban is, ezek: Szászország, Mecklenburg Elő-Pomeránia, és Bajorország. Az egyetlen megkötés az, hogy az oltásra készülő illetőt előzetesen tájékoztatni kell az esetleges kockázatokról – írja a Deutsche Welle.

Németországban hivatalosan csak a 60 év felettiek kapják brit-svéd gyártó oltóanyagát, ám Mecklenburg Elő-Pomeránia egészségügyi minisztere szerint napok óta a raktárakban állnak az AstraZeneca-vakcinák. Annak érdekében, hogy ne vesszen kárba, felajánlják minden korosztálynak az oltóanyagot, ezzel is elősegítve a járvány elleni védekezést.

Az AstraZeneca-vakcina kapcsán számos híradás az oltóanyag és a vérrögképződéses esetek közti összefüggésre koncentrált. Ezzel kapcsolatban a lapunknak nyilatkozó Jakab Ferenc virológus azt mondta: átlagosan számolva egymillió oltottra mindössze négy vérrögképződéses eset jut. A koronavírusos megbetegedés következtében ez a veszély jelentősen megnő: tíz fertőzés következtében elhunyt közül hétnél igazolódik utólag vérrögképződés. Az AstraZeneca vakcinája mellett egyébként mind az Európai Gyógyszerügynökség, mind a WHO kiállt.

Nyitókép:Mauro Ujetto / NurPhoto / AFP

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés