Derek Chauvin – a gonosz, akit alig várt a baloldal

2021. április 22. 11:45

Brendan O'Neill
Spiked
Floyd és Chauvin szimbólumokká váltak. Floyd szentté vált a woke világban.

„Nem érdekel, mit történik Derek Chauvinnel. Dobja be a kulcsot. Elmondhatatlan, amit George Floyddal csinált. Embertelensége minden fotóról egyértelműen lejön: amint értéketlenül térdel ezen a ziháló, haldokló emberen. A bíróság, demokratikus bölcsességgel, bűnösnek találta őt gyilkosságban. És ez így van.

De az érdekel, hogy mivé vált Chauvin tárgyalása. A kommentárok és ítéletek globális áradatában, ami elözönlötte egy minneapolisi rendőr tárgyalását, valami más formálódik. Ez az Egyesült Államok tárgyalásává vált. Az amerikai történelem tárgyalásává. Az úgynevezett fehérség tárgyalásává. És ez mindannyiunkat aggodalommal kellene, hogy eltöltsön.

Mert mindez azt mutatja, hogy alattomossá vált az identitáspolitika. És, ami még rosszabb, a Chauvin elleni ítélet után a faji megosztottság még jobban fokozódni fog, új, woke formájában.

Floyd és Chauvin szimbólumokká váltak. Floyd szentté vált a woke világban. A tökéletes áldozat, akinek ikonikus képét másolják a földkerekség városaiban. Bárki, aki megkérdőjelezi szentségét, vagy képét viccelődésre használja, vagy kritizálja a céljait, istenkáromlónak minősülhet. Chavin pedig egy fehér rendőrből a fehérség szimbólumává vált. Úgy tekintenek rá, mint aki tipikus példája annak a dühnek és feljogosultságnak, ami azok eredeti bűne, akiknek »privilégiuma« az, hogy fehérnek születtek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, szerintem erre van a bíróság, hogy ilyeneket mérlegeljen. Én nem csinálnám utána, mert minek? De az biztos, hogy a világ bolond, ha így megsirat egy bűnözőt.

Rafaello meg fölfestette II. Gyula dolgozószobájának a falára. Itt van ni: https://www.alinari.it/it/dett..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés