Az ENSZ emberi jogi főbiztosa örül Derek Chauvin elítélésének

2021. április 21. 19:20
Michelle Bachelet üdvözölte a Floyd-ügy fejleményeit, aki szerint valódi változásra van szükség a rendőrök munkavégzésének módjában, nem csak az Egyesült Államokban.

Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerdán üdvözölte, hogy az esküdtszék előző nap bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet az afroamerikai George Floyd meggyilkolásában, ugyanakkor annak a meggyőződésének is adott hangot: szigorúbb intézkedésekre van szükség az Egyesült Államokban a hasonló halálesetek megakadályozása érdekében.    

Bachelet további intézkedéseket szorgalmaz

„Véget kell vetni annak, hogy büntetlenül maradnak az ilyen bűncselekmények és jogsértések a biztonsági erők részéről. Szigorú intézkedésekre van szükségünk a további hasonló gyilkosságok megelőzéséhez” – vélekedett Bachelet a genfi hivatala által kiadott közleményben.    

Az ENSZ-főbiztos szerint azonban a rendőri erőszak újabb, szintén afroamerikaiak halálával végződő esetei arra mutatnak, hogy

az amerikai rendőrség reformja önmagában kevés ahhoz, hogy megakadályozzák a hasonló helyzeteket.    

Az ohioi lány ügye is szóba került

Kedden egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz. Az eset mindössze fél órával azelőtt történt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben.    

Bachelet úgy fogalmazott: ideje, hogy a szavak helyét a tettek vegyék át, és valódi változásra van szükség a rendőrök munkavégzésének módjában, nem csak az Egyesült Államokban.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval álljunk a bűnözők pártjára, bizonytalanítsuk el a rendőrséget, ne merjenek kemények és határozottak lenni. És az USA ezzel a mentalitással akar a világ vezetője lenni. Ezt a fajta "demokráciát" akarja ha kell, fegyverrel terjeszteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés