UEFA-elnök: Uraim, hatalmas hibát követtek el! Térjenek észhez!

2021. április 20. 14:18
Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke döntésük megváltoztatására szólította fel az Európai Szuperliga 12 alapító egyesületét.

Döntésük megváltoztatására szólította fel az Európai Szuperliga 12 alapító klubját Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a szervezet keddi kongresszusán. A szlovén sportvezető a három-három olasz és spanyol egyesület mellett kiváltképpen a hat angol klubhoz szólt, élesen bírálva az amerikai milliárdosokból, arab sejkekből és orosz oligarchákból álló tulajdonosi körüket.

„Uraim, hatalmas hibát követtek el.

Egyesek azt fogják mondani, hogy ez kapzsiság, mások megvető arroganciát és az angol futballkultúra semmibevételét fogják emlegetni. De ez nem számít. Ami számít, hogy még van idő meggondolni magukat. Mindenki követhet el hibákat” – fogalmazott Ceferin, aki arra kérte az érintetteket, hogy az angol szurkolók iránti tiszteletből forduljanak vissza.

„Térjenek észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek”

 – tette hozzá. Ceferin egy Tottenham Hotspur-szurkolótól kapott emailből is idézett a beszéde során. „Ha elolvassák ezt az emailt, közel állnak majd a síráshoz” – jelentette ki a sportvezető, aki úgy zárta szavait, hogy ezt a meccset nem veszíthetik el.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne. A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat. 

Borítókép: MTI/EPA/UEFA/Richard Juilliart

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Real Madrid elnöke megmondta, hogy több pénzt remélnek a Szuperligától, mert nagy pénzzavarban vannak. Ha hozzájuttatja őket ez a döntésük a pluszpénzekhez, nem fognak egyezkedni. Ha nem, akkor igen. A pénz beszél...

... ha megalakítanák a Szuperligát, az a létrehozók halálát jelentené.
Bármelyik spanyol, de még madridista is a jövőben szívesebben lenne Fuenlabrada-drukker, mint a Realé.
Az egész a zsarolásról, a több pénzért! szól.
Az meg miből keletkezett, a horribilis adósság?
A Bosman-szabály "okos" liberalista megalkotóiról.
Ezzel szabadították rá a futballsátánt a labdarúgásra, amely azóta köszöni, kiválóan elvan, már igazi szurkoló nincs, csupán műkedvelő, viszont ömlik a pénz a mindenféle ügynökök, ügynökségek zsebébe.
Ez a jogállam, sőt a jogállami liberalizmus, magyarul: a Rothschild-i globalizmus.
Aztán, mikor minden elkorcsosul, akkor a nemtudjukkik küldik az ártatlan öreg ember Soros "civiljeit", hogy harcolják ki az "igazságot".
Csinálj anarchiát, majd állj az élre az anarchia ellen.

Csinálj anarchiát, majd állj az élre az anarchia ellen.
Térdeltetéssel, természetesen, mind egyenlőek vagyunk, már úgy értve, hogy a feketék az egyenlőség mellett fontosak is.
Újabb káosz, anarchia, lehet megint NYT-CNN-ezni a fehér elnyomásról...
És az UEFA-elnök sem tiltotta meg, hiogy labdarúgómérkőzéseken többszörösen elítélt bűnöző előtt térdeljenek az UEFA-játékosok.
Ez a lényeg, ez az összjáték, a FIFA-ról nem is beszélve.
Blattert, Platinit nem véletlenül nyomoztatták le addig, míg álvádakkal elítéltethették.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés