Azonnal kizárhatják a Bajnokok Ligájából a Real Madrid, Chelsea, Manchester City hármast

2021. április 20. 13:44
Az UEFA és a FIFA minden sporteseményéről kitiltaná a Szuperligában szereplő klubok játékosait. Ezzel három elődöntős csapat is távozhat az idei Bajnokok Ligája sorozatból.

Akár már a Bajnokok Ligája mostani idényéből kizárhatja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azokat a csapatokat, amelyek bejelentették részvételüket a labdarúgó Európai Szuperligában. Az UEFA végrehajtó bizottságának dán tagja, Jesper Möller egy helyi adónak hétfőn azt mondta,

a kluboknak, melyek közül három – a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea – elődöntős, azonnal menniük kell. 

„Még ki kell találnunk, hogyan fejezzük be a mostani BL-évadot” – mondta Möller, hozzátéve, pénteken, a testület rendkívüli ülésén születhet meg a csapatok kizárásáról szóló döntés. Korábban az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin kijelentette, az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat, az ő személyes álláspontja pedig az, hogy

az érintett klubokban játszó játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik.

A FIFA is megszólalt a Szuperliga ellen

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kiállt az európai szövetség (UEFA) mellett a hétfőn bejelentett Európai Szuperligával (ESL) szemben.

„Ha egyesek úgy döntenek, hogy saját útjukat járják, akkor választásuk következményeivel együtt kell élniük. Vállalniuk kell a felelősséget a döntéseikért. Nem lehet félig bent, félig kint lenni, ennek abszolút világosnak kell lennie mindenki számára” –jelentette ki a sportág elsőszámú irányítója az UEFA keddi kongresszusán, amelyet a svájci Montreaux-ban tartanak. Infantino, aki korábban az UEFA főtitkára volt, megerősítette, hogy a FIFA elutasítja a Szuperligát, egyúttal teljes támogatásáról biztosította az UEFA-t. 

Húsz csapattal indulhat 2022-ben az Európai szuperliga

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna.

A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer – otthon és idegenben – találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt. 

Borítókép: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke az UEFA keddi kongresszusán Svájcban, 

 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyjuk ezt a közel-keleti stílusú félrevezetést, Florentinóék pontosan tisztában vannak vele: ha megalakítanák a Szuperligát, az a halálukat jelentené.
Bármelyik spanyol, de még madridista is a jövőben szívesebben lenne Fuenlabrada-drukker, mint a Realé.
Az egész a zsarolásról, a több pénzért! szól.
Az meg miből keletkezett, a horribilis adósság?
A Bosman-szabály "okos" liberalista megalkotóiról.
Ezzel szabadították rá a futballsátánt a labdarúgásra, amely azóta köszöni, kiválóan elvan, már igazi szurkoló nincs, csupán műkedvelő, viszont ömlik a pénz a mindenféle ügynökök, ügynökségek zsebébe.
Pontosan, ahogyan ez spekulánséknál szokás.
Kell a pénz, kell a több pénz, amit a futballból kivesznek a spekuláns zsebekbe.
A spekuláns pedig tivébb adja BLM-, Antifa-, quer- estété zsebekbe.
Mindez miért is?
Csak, hogy a Rothschild-klán menekülési útja az elterelésekkel biztosított lehessen, és senki ne kérdezze meg:
Hogyan lehetséges, hogy az Egyesült Államok teljes irányítását
a lakosság 1,5 százalékát kitevők végzik, a 98,5 százalékkal szemben?
Ez a Rothschild-klán trükkje, erre kellenek az ilyen Szuperliga-baromságok, mert lehetetlen, hogy ezt komolyan gondolják.
Ha mégis, akkor: egyszerűen BOLONDOK.

A hagyjuk ezt, nem rád vonatkozik, hanem a Szuperliga-hoaxra, megtévesztésre.

Zavaros ügy ez, ráadásul olyan csapatok hiányoznának, mint a Bayern vagy a PSG. A tulajok között meg orosz oligarchák és arab olajsejkek vannak, akinek csak egy dúsgazdag thai jut az már megszívta, igazából a pénzről szól minden. A Fradi vagy a Vidi akkor kerülhetne az elitbe, ha példásul Jeff Bezos álmot látna, hogy ezt kell támogatni.....

ÉrdSzvsz ekes gondolat, bár a játékosokat szerződés köti a klubhoz, sokukért horribilis kivásárlási árat fizettek, kérdés melyikük hová tudna menni (kitől kapná meg a jelenlegi fizetését) vagyis ez érdekes jogi kérdéseket vetne fel. Szvsz nem lesz a dologból smemi.

Még egy fontos lépés hiányzik: a nemzeti bajnokságokban se indulhassanak a renegát szuperklubok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés