Juszt László montenegrói párhuzamot von a kínai egyetem ügyében

2021. április 19. 10:14
A műsorvezető szerint ő már nem lesz a kínai birodalomhoz tartozó ország lakosa, de a fiatalok lehetnek.

Juszt László erőteljes példát talált álláspontja ábrázolására a világ egyik legjobb, Budapestre költöző egyetemének ügyében:

„Akik – velem együtt – a kínai vasútvonal építéséről a kezdetektől fogva azt mondják, hogy ez az ország tökéletes tönkretétele, kirablása, azok nem tévedtek. Erre itt van a földrajzilag is közeli példa. Montenegro hasonló szerződést kötött Kínával egy autópálya építésre. Gigantikus pénz, gigantikus beruházás, gigantikus lopás. (Ismerős?) Az építkezés közben meg elfogyott a hitel. Ott áll a félig kész autópálya, amit Montenegro soha nem fog tudni befejezni, illetve visszafizetni. Így a kínaiak közölték, akkor ez az övék.”

Juszt László azt sugallja, Magyarország az afrikai országok szintjén áll

Az újságíró ezt követően afrikai országokhoz hasonlítja Magyarországot: „Hogy érthető legyen, ez lényegében egy jelzálog szerződés, amit – mint oly sok magyar család is kötött lakásvásárlásra – nem tud visszafizetni. Tehát minden a banké. Ez esetben a bank – Kína. Montenegro az Unióhoz fordult, de úgy tűnik, ott nincsen nagy szándék arra, hogy kifizessék helyettük a hitelt. Ugyanígy járt Kínával egy sor afrikai ország.”

Juszt Lászlóban komoly aggodalmak gyülemlettek fel: „Akkor most nézzük a Belgrád-Budapest vasútvonal szerződését. Azaz néznénk, de ezt Orbán – évtizedekre – titkosította. Vagy nézzük a kínai egyetem szerződését! De azt sem nézhetjük. Csak annyit tudunk az innovációs minisztertől, hogy »ugyanolyan, mint a vasútvonal szerződése«. És ez nagyon komoly aggodalomra ad okot. Félre értés ne essék. Nem nekem. Közel a hetvenhez én már nem leszek egy a kínai birodalomhoz tartozó ország lakosa. De annak a nagyon sok ifjúnak, akik hagyják tobzódni a Kárpát-medence Géniuszát még keserves életük lehet…”

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amíg állt a Szovjetunió a tündér által kért három kívánság egyike az volt, hogy legyen közös kínai-magyar határ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés