Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől

2021. április 17. 16:58

A windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra.

2021. április 17. 16:58
null

Az április 9-én, életének századik évében meghalt Fülöp herceg temetési szertartása brit idő szerint délután 15 órakor – közép-európai idő szerint 16 órakor – kezdődött a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniáján az eredetileg 800 meghívott vendég helyett a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásoknak megfelelően csak harmincan vannak jelen, valamennyien a királyi család tagjai. Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg maga is többször egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.

Fülöp herceg koporsóját egy átalakított régi zöld Land Rover szállítja a kastélytól nem messze lévő Szent György-kápolnához. Ennek az átalakított járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját. A szertartást Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága vezeti.

Fülöpöt – ugyancsak saját kívánságnak megfelelően – a windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra.

(MTI)

Fotó, videó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 18. 07:22
Végig néztem, mert egyszerűen nem tudtam elkapcsolni. Ha látta a herceg felülröl, úgy gondolom elégedett lehetett ! Isten nyugosztalja.
mokány
2021. április 18. 05:29
A csárlihebdó , tuti hogy megpróbálja lerángatni a maga szintjére.
drágabolgárúr
2021. április 17. 20:59
Legalább a gyapotszedő csaj otthon maradt! Nem rontotta a levegőt.
tom hagen
2021. április 17. 19:02
Pont Kamilla és Károly esküvői évfordulóján halt meg. Volt stílusa, még meghalni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik