Lukasenka: Merényletet terveztek ellenem és gyermekeim ellen

2021. április 17. 22:47
Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat őrizetbe vett két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Belaruszban.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szombat este Telegram-oldalán bejelentette, hogy a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek egy összeesküvő csoportot, amely merényletet tervezett ellene és gyermekei ellen, és valószínűleg kapcsolatban állt az amerikai titkosszolgálatokkal. „Elfogtuk a csoportot, elmondták, hogyan tervezték ezt az egészet” – mondta a fehérorosz vezető. „Nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálatok tevékenységének is nyomára bukkantunk. Valószínűleg az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt, nem tudom, ki dolgozott ott az amerikaiak közül” tette hozzá.

Közben Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztálya azt közölte, hogy őrizetbe vettek két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Fehéroroszországban. A közlemény szerint Jurij Zjankovics fehérorosz-amerikai kettős állampolgár és Aljakszandr Feduta fehérorosz állampolgár

fegyveres felkelést és katonai hatalomátvételt akartak kirobbantani

a színes forradalmak mintájára Fehéroroszországban, helyi és ukrán nacionalisták részvételével, és meg akarták gyilkolni Aljakszandr Lukasenka elnököt. A hatalomátvételt a május 9-i minszki győzelem napi ünnepségekre időzítették. Az orosz biztonsági szervek fehérorosz kollégáikkal együttműködve azonban leleplezték az összeesküvést, és átadták a két gyanúsítottat a fehérorosz hatóságoknak – tette hozzá a sajtóosztály.

(MTI)

Fotó: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart az osztroveci atomerőműnél 2020. november 7-én, az erőmű elindulásának napján. MTI/EPA/BELTA/Makszim Gucsek

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nagyon faj a jenkik foga Feheroroszorszagra IS...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés