„Éljen a szabad Kuba, éljen Fidel” – Raúl Castro búcsúbeszéde

2021. április 17. 19:36
A váratlan lemondás után feszült hangulat alakult ki Kubában.

Távozott a Kubai Kommunista Párt éléről a 89 éves Raúl Castro – a lemondását a párt kongresszusán jelentette be –, aki bátyja, Fidel Castro után vette át a párt és ezzel a szigetország vezetését is. Ezzel véget ért az 1959-es forradalommal és testvére hatalomra kerülésével indult Castro-korszak is.

Raúl Castro a búcsúbeszédében közölte, elégedettséggel tölti el, hogy a Kubai Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkáraként feladatát elvégezte, és bizalommal tekinti hazája jövőjébe.

„Ameddig csak élek, kész vagyok rá, hogy minden eddiginél nagyobb erővel védjem meg az országot, a forradalmat és a szocializmust. Kiáltsuk együtt, hogy éljen a szabad Kuba, éljen Fidel, a haza vagy a halál” – jelentette ki a távozó politikus.

A váratlan lemondás után feszült hangulat alakult ki az országban.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyerekektől is rettegtek:
Gyerekeknek sem volt kegyelem. A 94 fiatalkorúból, akit megöltek, 22 végezte kivégzőosztag előtt, míg 32 törvényen kívüli merénylet által. Egy példa: a tizenötéves Owen Delgado Tempranát agyonverték, amikor a kubai államvédelmisek 1981-ben lerohanták az ecuadori nagykövetséget, ahol családjával menedékért folyamodott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés