Nézőpont Intézet: A magyarok többsége egyértelműen oltáspárti

2021. április 16. 8:08
A magyarok több mint fele nem ért egyet a baloldali politikusok véleményével, miszerint meg kellett volna várni a magyar hatóságok után az Európai Unió engedélyét is a kínai és orosz vakcinák felhasználásáig – írta pénteki számában a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet országos, reprezentatív kutatásának eredményeit ismertetve.

A felmérés szerint – amelyet az intézet a lap megrendelésére készített – tovább emelkedett az oltási hajlandóság, így már a felnőtt népesség háromnegyede oltáspárti. A már beoltottakkal együtt összesen 6 millióan tervezik beadatni maguknak a vakcinát.   

A múlt héthez képest emelkedett a kormányfővel szemben kritikusak oltási kedve is, de továbbra is alacsonyabb, mint az országos átlag (66 százalékos). A kormányfővel szimpatizálóknak változatlanul magas aránya, 80 százaléka oltáspárti.

Keleti vakcinák

A megkérdezettek 53 százaléka úgy vélte, hogy a magyar hatóságok engedélyezése után a kínai és orosz vakcinákkal is oltani kell. Mindössze a felnőtt népesség harmada (33 százalék) gondolta úgy, hogy inkább meg kellett volna várni az Európai Unió engedélyét. Ebben a kérdésben még a kormányfővel szemben kritikusok harmada (35 százalék) is a kormány álláspontjával értett egyet.   

Még a baloldali szavazók szerint is helytállt a kormány  

A kutatásban részt vevők 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ha a baloldal lenne kormányon, jobban kezelték volna a koronavírus-járványt, mint a jelenlegi kormány. Még a kormányfővel kritikus, potenciális baloldali szavazóknak is csupán a 27, az ismeretlen pártpreferenciájú szavazóknak pedig mindössze 5 százaléka gondolja a baloldalról, hogy jobban kezelték volna a koronavírus-krízist – áll a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített felmérésében.

(Magyar Nemzet, Nézőpont Intézet, MTI)

Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nézőpont Intézet nagyon hitelesésmegbiszható!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés