Egy 19 éves férfi volt az indianapolisi fegyveres támadó

2021. április 16. 22:44

A nyolc halálos áldozatot követelő támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

2021. április 16. 22:44
null

Mint arról mi is beszámoltunk, lövöldözés volt csütörtök este Indianapolisban, a rendőrséget a FedEx telephelyéhez riasztották. Az elkövető nyolc embert lőtt agyon, többeket megsebesített, majd végzett magával.

A vádlott találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban

A város rendőrparancsnok-helyettese, Craig McCartt elmondta: a fiatalember találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban, ezután bement az épületbe és ott folytatta a lövöldözést, aminek nyolc ember esett áldozatul, és további kilencen megsebesültek. McCartt hozzátette: az elkövető vélhetően rögtön végzett magával, amikor a rendőrök behatoltak az épületbe.

A hatóságok a nap folyamán házkutatást tartottak a tettes lakásában, és lehetséges bizonyítékként lefoglaltak asztali számítógépeket és néhány más elektronikus eszközt. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrségi tisztségviselő arról is beszámolt, hogy tanúk szerint a fiú a lövöldözés előtt nem került szóváltásba senkivel, semmi jele nem volt annak, hogy mire készül. A véres cselekmény mindössze néhány percig tartott – tette hozzá.

A tűzfegyverekkel elkövetett erőszak immár járvány lett Amerikában, de nem szabad ezt elfogadnunk”

– szögezte le Joe Biden elnök a Fehér Ház által nyilvánosságra hozott közleményben.

„Túl sok amerikai hal meg minden egyes nap a tűzfegyverektől” – tette hozzá az elnök, hangsúlyozva, hogy ez megmérgezi az amerikai nemzet lelkét. Utasítását adott, hogy a tragédia miatt kegyeletből félárbocra engedjék a zászlókat az állami intézményeken.

(MTI)

Nyitókép: Jeff Dean / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. április 17. 22:20
Na most ez a gyilok úgy kellett mint egy falat knyér és lessz is újabb a las vegasi gyilkosság is elég érdekes megmagyarázhatatlan volt
Akitlosz
2021. április 17. 16:18
"A tűzfegyverekkel elkövetett erőszak immár járvány lett Amerikában, de nem szabad ezt elfogadnunk" És mennyiben érdekeli a járványt, hogy elfogadják-e vagy sem?
A ráció prófétája
2021. április 17. 12:26
Pont tegnap kommenteltem, bár nem volt népszerű. Továbbra is fenntartom: Amerika teljesen a feje tetején áll. A liberálisok, akiknek a személyi szabadság határtalanságát kellene hirdetniük, pont ők vannak a fegyvertartás ellen, és a konzervatívok, akiknek az emberi élet tisztelete kellene, hogy elsőbbséget élvezzen, ők pedig a fegyvertartás mellett állnak. Csak azért, mert a fegyvertartás az hagyomány, és "megőrzendő". A világon a lakosságra arányosan vetített legalacsonyabb fegyverhasználat nem meglepő módon Kínában van, ahol a szinte senki sem tarthat fegyvert. Nem mintha a diktatúra jobb lenne, de azért van, amit jól csinálnak.
74bro
2021. április 17. 09:36
Azt, hogy a fegyverek árusítását szigorítják, még csak el tudom képzelni. De azt, hogy az amerikaiak majd sorban állnak, hogy leadják otthon tartott több száz millió(!) kézifegyverüket, nem hiszem hogy meg fogom érni. Tehát nem a fegyverekkel kellene foglalkozni, hanem az amerikaiak lelkivilágával. Ott van a baj. És a demokratáknál, ugyanúgy mint a mi balliberálisainknál, egy szélsőséges kisebbség vette át a vezetést, amelynek lételeme a különböző társadalmi rétegek egymásra uszítása. Bident pedig pont ez az agresszív szekta nyomta bele az elnöki székbe. Nem hogy csökkenni fog tehát az ilyen jellegű cselekmények száma, hanem nőni, ahogy ez teljesen normális a forradalom felé vezető úton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik