Egy 19 éves férfi volt az indianapolisi fegyveres támadó

2021. április 16. 22:44
A nyolc halálos áldozatot követelő támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

Mint arról mi is beszámoltunk, lövöldözés volt csütörtök este Indianapolisban, a rendőrséget a FedEx telephelyéhez riasztották. Az elkövető nyolc embert lőtt agyon, többeket megsebesített, majd végzett magával.

A vádlott találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban

A város rendőrparancsnok-helyettese, Craig McCartt elmondta: a fiatalember találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban, ezután bement az épületbe és ott folytatta a lövöldözést, aminek nyolc ember esett áldozatul, és további kilencen megsebesültek. McCartt hozzátette: az elkövető vélhetően rögtön végzett magával, amikor a rendőrök behatoltak az épületbe.

A hatóságok a nap folyamán házkutatást tartottak a tettes lakásában, és lehetséges bizonyítékként lefoglaltak asztali számítógépeket és néhány más elektronikus eszközt. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrségi tisztségviselő arról is beszámolt, hogy tanúk szerint a fiú a lövöldözés előtt nem került szóváltásba senkivel, semmi jele nem volt annak, hogy mire készül. A véres cselekmény mindössze néhány percig tartott – tette hozzá.

A tűzfegyverekkel elkövetett erőszak immár járvány lett Amerikában, de nem szabad ezt elfogadnunk”

– szögezte le Joe Biden elnök a Fehér Ház által nyilvánosságra hozott közleményben.

„Túl sok amerikai hal meg minden egyes nap a tűzfegyverektől” – tette hozzá az elnök, hangsúlyozva, hogy ez megmérgezi az amerikai nemzet lelkét. Utasítását adott, hogy a tragédia miatt kegyeletből félárbocra engedjék a zászlókat az állami intézményeken.

(MTI)

Nyitókép: Jeff Dean / AFP

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés