Átmenetileg nem szállít Magyarországra az Amazon

2021. április 16. 12:12
Az Amazon döntése valószínűleg összefügg azzal, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti termékekre vonatkozó vámmentesség – adta hírül csütörtökön a Telex.

„Való igaz, hogy átmenetileg felfüggesztettük a kiszállítást Magyarországra, amíg az Amazon igazodni tud az új magyar adójogszabályi előírásokhoz. A lehető leggyorsabban igyekszünk újra biztosítani a rendeléseket Magyarországra” – mondta a cég képviselője a Telex megkeresésére, miután kiderült, hogy nem lehetséges Magyarországra rendelni az Amazon európai és brit felületeiről. Az amerikai Amazonról továbbra is fennakadások nélkül lehet rendelni. 

A Telex úgy véli, hogy az Amazon döntése összefügghet azzal, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti termékekre vonatkozó vámmentesség az Unióban, ami az olcsó termékek rendelésére lesz leginkább hatással, tehát minden áruküldeménynek vámeljárás alá kell esnie a megadott időponttól. Ez a változás akár százszorosára is növelheti a napi vámeljárások számát.

Július 1-jén megszűnik az Unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége,

minden termék után kell majd áfát fizetni, függetlenül annak értékétől. 150 euróig a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad, kivéve az alkoholtartalmú termékeket, az illatszereket és a dohánytermékeket.

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És az adó- és vámmentes kínaihongkongáruházak???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés