Tizenkét éve bukott meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként

2021. április 14. 20:58
„Számos gaztett, gonoszság és hamisság szárad a lelkén azóta is, ezért most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha végleg eltűnne a közéletből” – jegyezte meg közösségi oldalán Kocsis Máté.

„Ma 12 éve bukott bele Gyurcsány Ferenc a hazug és véres kormányzásába, és így távozott a miniszterelnöki székből. Számos gaztett, gonoszság és hamisság szárad a lelkén azóta is, ezért most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha végleg eltűnne a közéletből. Ha nincs Gyurcsány, nincs gyurcsányozás” – írta ki a Facebookra szerdán este kocsis Máté annak alkalmából, hogy 12 évvel ezelőtt ezen a napon mondott le Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról, adva át helyét Bajnai Gordonnak. 

Az MSZP legutolsó miniszterelnöke a rendszerváltás utáni időszak legnépszerűtlenebb politikusaként távozott.

Lemondása után tragikomikus miniszterelnök-casting indult az MSZP-ben. melyből Bajnai Gordon jött ki győztesként. Gyurcsány már távozási beszédében közölte, hogy „továbbra is küzdeni fog”. A Demokratikus Koalíció elnökeként ma is vezető szerepe van az ellenzéki összefogásban, így közvetlen hatással van a közelgő 2022-es választások alakulására. Az MSZP 2009. márciusi kongresszusa előtt közölt Medián-felmérés szerint 91 százalékra emelkedett az országban a borúlátó polgárok aránya, és

csupán 6 százalék gondoltra úgy, hogy jó irányba tart az ország Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Az MSZP támogatottsága 16, a Fideszé 66% volt a biztos szavazók között 12 évvel ezelőtt, s végül ez vezetett a magyar történelem legnépszerűtlenebb miniszterelnökének távozásához, aki azonban 2022-re újra az ellenzék informális vezetője lett. 

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ezt, csak most mondjátok?!

NAGY FERÓ feat. BEBE - Azok a boldog szép napok(Beatrice)

https://www.youtube.com/watch?..

Szégyen és tragédia, hogy azóta is politizál.A Fideszelszámoltatta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés