Dagad a botrány a BLM-vezér ingatlanügyei körül

2021. április 14. 21:50
A BLM egyik vezetője vizsgálatot követel a mozgalom társalapítója ingatlanvásárlási ügyeiben.

Vizsgálatot követel a Black Lives Matter (BLM, Fekete Életek Számítanak) nevű radikális baloldali mozgalom New York-i vezetője, Hawk Newsome a szervezetet működtető alapítvány (Global Network Foundation, BLMGN) társalapítója, Patrisse Khan-Cullors ingatlanvásárlásai ügyében.

A New York Post című lap még szombaton hozta nyilvánosságra, hogy a 37 éves, afroamerikai

Patrisse Khan-Cullors összesen 3.2 millió dollárért vásárolt luxusingatlanokat,

köztük 1.4 millióért Los Angeles közelében egy luxusvillát,

a csaknem kizárólag fehérek lakta elitnegyedben. A társalapító azonnal a bírálatok kereszttüzébe került az afroamerikai közösségen belül is.      

Szerdán egymás után szólaltak meg a BLM-mozgalom vezető személyiségei.

A Breitbart News Hawk Newsome-ot idézte. A The Daily Caller konzervatív portál pedig arról számolt be, hogy a magát „képzett marxistának” valló BLM-társalapító a felháborodás nyomán azonnal beszüntette tanácsadó cégének tevékenységét. Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint a Black Lives Matter tavaly 90 millió dollár adományt vett fel és nem világos, hogy a szervezet fizeti-e Patrisse Khan-Cullorst, mivel átláthatatlanok a pénzügyei és senki sem tudja hogyan szerzett ennyi pénzt.     

Patrisse Khan-Cullorst képmutatással is vádolják. Hawk Newsome például szemére vetette, hogy Patrisse Khan-Cullors, aki szocialistának vallja magát, miként engedhet meg magának ilyen luxusvásárlást, ráadásul olyan negyedben, amelyben többségében fehérek laknak.

Hawk Newsome szerint az eset hiteltelenné teszi a mozgalmat.    

Maga Patrisse Khan-Cullors internetes fiókjába írt bejegyzésében alapvetően nem tagadta a róla szóló, vásárlással kapcsolatos állításokat. A BLMGNF ugyanakkor megvédte a társalapítót. A TheGrio című, afroamerikaiakkal foglalkozó hírportál arra emlékeztetett, hogy Khan-Cullors ennek a szervezetnek az ügyvezető igazgatója, munkáját önkéntesként  látja el, vagyis nem kap érte sem fizetést, sem egyéb juttatást, és

a szervezet 2013-as megalakulása óta összesen 120 ezer dollárt kapott olyan feladatokért, amelyek szóvivőként és a politikai oktatási munkában való részvételért illették meg őt

– olvasható a közleményben, amely hozzáteszi: Patrisse Khan-Cullors 2019 után nem kapott semmiféle javadalmazást. A BLMGNF szerint az igazgatót ért vádak azoktól a jobboldali erőktől származnak, amelyek el akarják érni, hogy csökkenjen a mozgalom támogatottsága és befolyása.      

A Fekete Életek Számítanak (BLM) mozgalom 2013-ban jött létre, akkori céljai közt elsősorban a feketék elleni rendőri túlkapások elleni küzdelem szerepelt.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Justin Berl

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már hogy tenné hiteltelenné? Simán hiteleznék valakinek, akinek ennyi pénze van. Hitelt az nem kap, akinek nincs pénze. Akinek van, annak utána dobják.

Nem értitek! A főnéger azért vett a fehér elitnegyedben házat, hogy
lenyomja a környéki ingatlanok árát, ezzel javítva az esélyegyenlőséget.


Valóban gyönyörű történet, ilyenek előtt térdel Nagy-Britannia minden stadionban, minden mérkőzés előtt.
Bolond világ és már rendszer sincs benne.
De: ez, pontosan ez a terelés Rothschild menekülőútja a felelősség elől.
Térdeljenek a jó Harry Kane-ék, szivárványkodjon csak az Orbán-válogatott kapus Gulácsi és a többi.

Rogán legújabb felesége is vett 2 budapesti kerületnyi szántóföldet.
Arról mi a véleményed?

Cullors recalls being forced from her home at sixteen when she revealed her queer identity to her parents. She was involved with the Jehovah's Witnesses as a child, but later grew disillusioned with the church.

Queer idenitás, Jehova tanúi. Nem százas a nő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés