Zöld temetése lesz Fülöp hercegnek: gyapjúkoporsóban fog nyugodni

2021. április 13. 12:02
Fülöp herceget egy hibrid autóval viszik végső nyughelyére, és gyapjú koporsóban fog nyugodni „zöld szellemisége” jegyében.

Fülöp herceget egy hibrid autóval viszik végső nyughelyére, és gyapjú koporsóban fog nyugodni „zöld szellemisége” jegyében. A testét szállító Land Rover jármű tervezésében is részt vett.  

Április 9-én, pénteken jelentették be, hogy Fülöp herceg 99 évesen „békésen” elhunyt a windsori kastélyban. Edinburgh hercegét néhány héttel korábban küldték haza a kórházból, miután műtéten eset át egy már fennálló kardiológiai problémája miatt. A herceg temetését április 17-én, szombaton 15 órakor tartják a windsori Szent György-kápolnában, de a koronavírus miatti korlátozások okán csak 30 vendég vehet részt élőben a szertartáson, melyet a televízió fog közvetíteni az alattvalók számára. 

A kormány megerősítette, hogy a herceg temetési istentiszteletét ravatala mellett celebrálják a Windsori kastélyban, de ez az esemény nem lesz nyilvános.

A királyi herceg tisztelőit arra kérik, hogy kegyeletük jeleként az „online részvét könyvét” írják alá.

A temetés további részleteiről a The Sun számolt be, így arról is, hogy

a szertartást Fülöp környezetbarát elköteleződésének tiszteletben tartásával, a „természet iránti, egész életén át tartó szeretetét tükrözve” tartják meg.

Annak a Land Rover márkájú hibrid elektromos járműnek a tervezésében, amely a herceg koporsóját a windsori kastély területén keresztül a kápolnába szállítja, maga Fülöp herceg is részt vett 2005-ben. A módosított Defender 130 járművet kifejezetten koporsó hordozására tervezték.

Egy másik környezetbarát elem,

hogy a palota azt fontolja, hogy gyapjúból készült koporsóban helyezi örök nyugalomra a herceg testét. 

A gyapjúkoporsók kizárólag olyan anyagokból készülnek, amelyek biológiailag könnyen lebomolnak, és amelyeket erős, újrahasznosított kartonnal erősítenek meg. Belsejükben organikus pamut van, a széleik pedig jutával kialakítottak. A királyi család barátságot ápol egy nyugat-yorkshire-i székhelyű, gyapjúkoporsókat gyártó céggel, az AW Hainsworth-szal, amely katonai egyenruhát is készített a herceg unokáinak, Vilmos és Harry hercegnek, amelyeket esküvőjükön viseltek.

2010-ben Károly herceg a Clarence-házban elmondott beszédében így fogalmazott: „Felfedeztem egy olyan céget, amely gyapjú koporsót készít – olyan koporsókat, hölgyeim és uraim, amelyekért meghalnának”.  A temetésre a nemzeti gyász nyolcadik napján kerül sor, amely a herceg halálának bejelentésének napján kezdődött Nagy-Britanniában. A ceremónia április 17-én 15 órakor kezdődik és a televízióban lesz látható. Kezdetekor országszerte egyperces néma csendet tartanak.

Fotó: https://www.awhainsworth.co.uk/

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már az örökkévalóság is gagyi. Messzire jutottunk Attila koporsójától
Fülöp herceg koporsójáig. Isten nyugosztaljon öreg harcos!

Szerintem egyszerűen csak a gödörbe kéne dobni, lehetőleg meztelenül, az uniformisát meg hordja el valami dísznéger: ez így lenne egyszerre öko és antirasszista.

Egyébként meg mi a túróért van szükség arra a hibrid Land Roverre? Már nem elég öko pár száz métert a vállán vinni néhány derék katonagyereknek? Azok ráadásul lehetnének paki homárok és transzvesztita szerecsenek is. Még a kádist kellene valakinek elmondania, és akkor abszolút pc lesz az egész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés