Nyomozás indult a volt brit miniszterelnök ellen

2021. április 13. 7:51
David Cameron 2016-ban, a brexit-népszavazás után lemondott, 2018-tól pedig már a Greensill fizetett lobbistájaként dolgozott.

David Cameron illegálisan lobbizhatott egy pénzügyi cég közpénzes támogatása érdekében, ezért nyomozás indult a korábbi brit miniszterelnök ellen, hogy beigazolódik-e a gyanú, írja a Szabad Európa a Reutersre hivatkozva.

Egy milliárdos ausztrál pénzügyi szakember, Lex Greensill 2011-től David Cameron egyik tanácsadója lett utóbbi miniszterelnöksége idején. David Cameron viszont 2016-ban, a brexit-népszavazás után lemondott. 2018-tól pedig már Greensill fizetett lobbistájaként dolgozott. Nem kapott fix fizetést, hanem részvényopciókat, melyek a Financial Times szerint akár 70 millió fontot (csaknem 30 milliárd forintot) is érhettek abban az esetben, ha jól megy Lex Greensill cégének, a Greensill Capitalnak, és sikerül tőzsdére menniük. Cameron állítása szerint évi 25 napot kellett dolgoznia ezért a bérezésért.

Fotó: David Cameron volt brit miniszterelnök érkezik az elmúlt évszázad brit háborús halottairól való megemlékezésre, a háborús halottak tiszteletére emelt emlékműnél, a Cenotaphnál, London kormányzati negyedében 2020. november 8-án. A Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapja pontosan egy évszázadra visszanyúló hagyomány, ami mindig az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon esedékes.MTI/EPA/Vickie Flores

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kakaóbisztos lölőkkel ilyen nem fordul elő.

Miért nem??????????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés