Polt Péter együttműködési megállapodást írt alá Laura Codruța Kövesivel

2021. április 10. 7:42
Magyarország és az Európai Ügyészség vádemelések hatékonyságában fogja segíteni egymást munkáját.

A nyomozások és vádemelések hatékonyságának biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá az európai főügyész és Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze – közölte a az Európai Ügyészség – írja a Transindex.

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint Magyarország az első, a megerősített együttműködésben részt nem vevő uniós tagállam, amely megállapodást kötött a Kövesi által vezetett Európai Ügyészséggel. A megállapodás értelmében a magyar ügyészség a büntetőügyekben az uniós igazságügyi együttműködés meglévő eszközeivel támogatja majd az Európai Ügyészség munkáját és az Európai Ügyészség is ezen jogi intézményeket veszi majd igénybe, ha a magyar hatóságokhoz fordul. A megállapodás kitér a bűnügyekben folyatott kooperáció mikéntjére és az intézmények közötti stratégiai lépések összehangolására.

Az egykori DNA-főügyész március 26-án Luxembourgban írta alá az együttműködési megállapodást, míg a magyar főügyész április 6-án Budapesten. Kövesi szerdán levelet írt Didier Reynders igazságügyi és Johannes Hahn költségvetési európai biztosoknak, melyben azt javasolja, hogy június elsejétől kezdhesse meg az általa vezetett intézmény a nyomozati munkát.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel a megállapodással - úgy tűnik - ki lett véve a Soros-komisszárok kezéből a kizárólagosság joga, ti., hogy a G. Soros NKVD-Gestapoja, amelyet OLAF-nak neveznek, egymaga döntsön, természetesen a szarember Soros ukáza alapján.
És ez jó.
Mi győzünk, ők vesztenek, ha okosak és türelmesek maradunk.

A Soros uszítóhálózat erre épül: zsarolásra, illetve a könnyen megvásárolható hitványak, a Jávor, Cseh, Donáth, Fekete-Győrök futtatására...

Azért biztosan nem bízik meg benne:-)

Kövesit, akár csak Jourovát az otthoni igazságszolgáltatás kezei közül mentették ki. Jól zsarolhatók, belőlük lesznek a legjobb végrehajtók.Hazai példának ott vannak a háború utáni kommunista pártba átvett kisnyilasok. Tudták, hogy nyakukon a kés, bármit el lehetett velük végeztetni.

Változott valami a módszerekben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés