Így számolná fel az önkényuralmat az MSZP – íme, a szocialisták előválasztási programja!

2021. április 10. 11:44
A programban dupla családi pótlék, határon túli képviselők a parlamentben, bérlakásprogram és a KLIK eltörlése is szerepel.

A Magyar Szocialista Párt „széles körű szakértői hátterére alapozva, és kormányzati tapasztalatainak figyelembe vételével” elkészítette és a honlapján nyilvánosságra hozta előválasztási programját, Kormányváltást! Korszakváltást! – Szabad, igazságos, szolidáris Magyarországot! címmel.  

Az MSZP szerint 2022-ben többre lesz szükség, mint kormányváltásra, szerintük korszakváltás kell, „mert az önkényuralom felszámolásán túl létre kell hoznunk egy demokratikus, igazságos, szociálisan érzékeny, környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot.”

Mint írják,

mostanra megteremtették a teljes körű ellenzéki együttműködés technikai feltételeit:

eldöntötték, hogy a demokrata választási szövetség pártjai közös listán, közös programmal, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel készülnek a Fidesz leváltására. „Mert hisszük, hogy a jelenlegi hatalom választások útján még leváltható: a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza össze is omlott” – magyarázza a párt.

 

 

A Magyar Szocialista Párt közleményéből kiderül, hogy a szocialisták küldetése az együttműködésen belül az,

hogy képviseljék a humanizált gazdaság, az igazságosabb elosztás szociáldemokrata programját.

Néhány hónap múlva előválasztásokat tartunk, ahol eldönthetjük, hogyan formáljuk normális országgá közös hazánkat” – mondja Tóth Bertalan. „Kidolgoztunk egy tervet, amivel egy igazságos, esélyteremtő államot hozhatunk létre!

A párt olyan országot szeretne, „ahol a kormánytól független az igazságszolgáltatás, szabad a sajtó, nem vegzálják a civileket, békén hagyják és segítik a művészeket, tudósokat.”  Kitérnek arra is, hogy olyan országban szeretnének élni, ahol „nemcsak a tehetősek számára adott az érvényesülés lehetősége, hanem mindenkinek esélye van a boldogulásra.” Valamint egyenlő esélyeket akarnak az oktatásban és a gyógyulásban, európai szintű béreket, megélhetést biztosító nyugdíjakat. „És igazságot a közös terhek viselésében.

Olyan országot, ahol nem lehet gyarmatosítani a Balatont, nem lehet eljátszani gyermekeink jövőjét”

 áll a programban.

A párt a határon túli magyarok ügyére is kitér

Videójában a párt kijelenti, elismerik a határon túli magyarok választójogát, ám a gyakorlatban ezt úgy képzelik, hogy az elcsatolt területek maguknak válasszanak képviselőt a magyar parlamentbe.

A KLIK megszüntetése

A párt eltörölné a KLIK-et, és újra 18 évre emelné a tankötelezettséget, továbbá „a privatizált egyetemek újra köztulajdonba kerülnének” – mondja Hiller István, majd hozzá teszi a jól ismert jelszót: Szabad ország, szabad egyetem!

Egyenlő munkáért egyenlő bért

Gurmai Zita véget vetne a nők hátrányos megkülönböztetésének a munkaerőpiacon. Megélhetési minimumot vezetne be, megduplázná a családi pótlékot, az anyasági támogatást radikálisan megemelné és csökkentené a lakhatási válságot

Bérlakások

A párt ígéretei közt szerepel még, hogy széles körű bérlakásprogramot indítana, és a pályakezdőknek otthonteremtési támogatást adna.

(MTI-OS)

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kemény... ez a csapat kemény...

Amúgy ekkora semmitmondó blablát... az azért kemény, hogy ennyit bír kiizzadni magából intellektuálisan a moslékellenzék.

Szociáldemokrata program?
Az amit Vásárhelyi Miklós már rég ellopott tőlük?
"Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben.”

Arról nem szól a fáma, hogy milyen család támogatásokat szüntetnek meg.
A dupla családi pótlék egy átlag alatt kereső házaspárnak sem pótolja az adó kedvezményt.
Az előzményeket egyébként láttuk 2002-2010 között.
A család programjuk kizárólag a szegénység bővített újra termelését biztosítja.

Program mindent elhisz nagymamáknak-nagypapáknak.............

Az összFegyenc Pártiak mindegyik pártja gátlástalanul licitálhat a többiekre, mert úgysem kérhetnek rajtuk számon semmit, mert a "közös" programm az más...

A patkany sok, mondana a jo Bangone.
Gyarmatositjak a Balatont - nem tudom ez mit jelent, valami europai magyar szo lehet, de ne hagyjuk!

Kunhalmi-Bangone-fele europai magyar szotarban belefolytjak az emberbe a szot.
Arra gondoltal?

Mi a terve?

Hát azt már láttuk, élesben.
2002-2010.

Szép-szép ez a programtervezet, de még vannak foghíjak. Hiányolom a megbonthatatlan magyar-szovjet barátság ápolására, a nemzetközi proletariátus harcának támogatására vonatkozó részleteket. Hol van az Észak-Korea imperializmussal szembeni küzdelme melletti kiállás? Az amerikai imperializmus, a nemzetközi tőke, a burzsoázia, a gazdagok kritikája? Hol van a Németh Miklós alatt elkezdett, majd 90-től folytatott privatizáció, a nemzeti vagyon lerablásának kivizsgálására, a számonkérésekre vonatkozó deklaráció?
Konkrétumokat kérek a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására vonatkozó elképzelésekre, az ingatlanadóra, a középosztály, szegénységet felszámolni hivatott szolidaritási adójáról, a bevándorlók felzárkóztatási - lakás, munkahely - programjáról.

Közelebb hozná az MSZP-t a szavazók szívéhez, ha elmondanák, kit terveznek pénzügyminiszternek, ismereteim szerint Bokrost támogatják.

Azt hallottam, hogy Tóth támogatná Friedrich Wilhelm Haugwitz /Mária Terézia/adópolitikája feltámasztását is. Ami a vagyonok tiszta jövedelmének 25-32 százalékos adóját jelenthetné. Aminek révén az MSZP elérhetné a teljes társadalmi egyenlőséget.

Érdekes lenne megismerni az MSZP, az ország mai uniós gyarmatosításának megszüntetésére vonatkozó terveit is. S persze még marad sok kérdés.......

Hiller Pityu! Még sokat kell dolgoznotok a programon.

Dupla családi pótlék...
Akkor bizonyosan megvan a szocik fedezete a duplacsaládipótlékosok jövőbeni segílyeire is.
Arra, hogy az adófizetőktől akarják behajtani 13-14 éves roma gyerekek b.szását, családi pótlék végeredménnyel:
gondolni sem merek.

Munkaképeseknek segélyt munkajövedelem esetén, az adózáshoz kötve helyes adni, különben az élősködő életmód újratermelése van segítve.

Az oktatásba az elmaradott, cigány többség lakta területeken még több pénzt kell ölni. A szegénységből kiemelkedésnek az egyén számára egyedüli viszonylag biztos, társadalmilag elfogadott útja a tudás megszerzése. Nem pénz, ingyenes, de számonkért különórák nyújtása a fontos a cigány gyerekeknek, meg ellátás, az iskolán belül.

Nagyon fontos a hazai építőipar felfuttatása, az még messze NEM kínálati piac az építtetni, renováltatni szándékozók számára. A bérlakás építés zűrös, mert egyhamar a szükségleteknek megfelelő NEM lesz, ha pedig kiváltság kapni, mindig vitásak lesznek a kiválasztók a kiválasztás szempontjaival együtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés