Kormányellenes plakátkampány, Facebook-hirdetés, félmilliárdos jutalomcsomag – mégis van pénz Zuglóban?

2021. április 8. 12:45
Az MSZP-s Horváth Csaba vezette zuglói önkormányzat a baloldali önkormányzatok pénzhiányt emlegető panaszai ellenére számos nem feltétlenül létfontosságú dologra költött az elmúlt évben.

A baloldali vezetésű önkormányzatok egy ideje kifejezetten a kormány intézkedéseit próbálják felelőssé tenni a koronavírus-járvány okozta bevételkieséseikért.

A „kormány kivérezteti az önkormányzatokat” szlogennel operáló ellenzéki kampányról azonban egyre többször derül ki, hogy nem sok valóságtartalommal bír.

Korábban megírtuk, hogy így tett a zuglói MSZP-s polgármester, Horváth Csaba is. A szocialista politikus egy PR-interjúban kijelentette, hogy tavaly 5 milliárd, idén pedig 7 milliárd forint bevételkiesésük volt a kormányzati elvonások és a kompenzáció hiánya miatt, egy önkormányzati hirdetésben pedig a helyi lakóktól kért pénzt az önkormányzat működéséhez.

Mindez csak azért visszás, mert épp Horváth és a baloldali frakció volt az, aki megválasztása után azonnal megemelte a saját és a balos képviselők fizetését. Meg egyes helyi adókat, amelyeket azok a zuglóiak fizetnek, akiktől most még szívességből pénzt kérnek. Ráadásul az is kiderült, hogy a politikai szövetséges Jobbik átvert emberének vigaszdíj-állására, meg pár MSZP-s káder pozícióira azért jutott pénz.

Facebook-hirdetésre, plakátkampányra, félmilliárdos jutalomcsomagra van pénz

Mint megtudtuk, nem csak erre. Lapunk birtokába jutott egy dokumentum, amely azt igazolja, hogy Horváth Csaba közszereplői Facebook-oldalának és a Zuglói Önkormányzat közösségi oldalának hirdetésére több mint egymillió forintot költöttek az önkormányzat pénzéből. Az önkormányzat szerint kizárólag a koronavírussal és a zuglói lakosság életével kapcsolatos tájékoztatásra.

Egy másik dokumentumból pedig az derül ki, hogy lakosságot tájékoztató plakátkampányukhoz 483 plakátot gyártattak. Mindez 1,3 millió forintba került, de ez csak a gyártási költség, nem tudni mennyibe került a hirdetési felületek bérlése és kampánymolinók kihelyezése.

Horváth Csabáék szerint 

ez a kampány „az önkormányzatot és Zuglót sújtó kormányzati intézkedéssorozatról és annak Zugló költségvetésében jelentkező hatásairól” szól.

Legalábbis ez áll az önkormányzat aljegyzője által aláírt dokumentumban. 

Van azonban még más is: a helyi képviselők egyike adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, amelyben arról kérdezett, hogy , Zugló polgármestere, az önkormányzat tisztségviselői és az önkormányzat cégeinek dolgozói részesültek-e jutalomban a 2020.01.01 – 2021.02.01. közötti időszakban, és amennyiben igen, mennyi pénzt kaptak.

Az önkormányzat válaszából kiderül,

Horváth Csabáék 549 millió forint jutalmat osztottak szét.

Azaz több mint félmilliárdot költöttek erre épp akkor, amikor milliárdos hiányról beszéltek.

Itt fontos azonban megjegyezni, hogy ennek az összegnek jó része a Zuglóban működő óvodák, bölcsődék, a szociális szolgáltató, a család- és gyermekjóléti központ, valamint a rendészet dolgozóinak jutott. De a legnagyobb összeget, 167 millió forintot mégis a polgármesteri hivatal dogozói kapták. A polgármester és az alpolgármesterek azonban ebben az időszakban nem részesültek jutalomban.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon nem kötelező egy önkormányzati képviselőnek a kerületében lakni, dolgozni, üzleti céghellyel rendelkezni?

Mért nem xelitek már ki ezt a belzebubot?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés