Karácsony Gergely nem enged se a hajléktalankórház, se a diákváros ügyében

2021. április 8. 17:58
Karácsony Gergely szerint Gulyás Gergely egy alternatív valóságból üzen, amikor a hajléktalanszálló és a diákváros ügyét kommentálja.

A főváros „semmilyen módon nem megy bele abba”, hogy diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban – közölte csütörtökön a Facebook-oldalán a főpolgármester. „Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti” – írta Karácsony Gergely.    

„Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete. A mai kormányinfón Gulyás miniszter két dolgot próbált elhitetni velünk” – írta a Főpolgármester.

1. A hajléktalanok érdekében akarják utcára tenni a hajléktalanok kórházát a járvány kellős közepén. Mert az a kormány szerint rendben van, hogy egy pár éve százmilliókból felújított, jól működő kórház helyére költségvetési szervet költöztetnek, és a legkiszolgáltatottabb, beteg embereket teszik utcára, hogy nekik legyen egy jó kis irodaházuk.

2. A kormány szerint a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi Diákváros helyére a Kínai Kommunista Párt elveit és befolyását szolgáló elitegyetemet telepítik 500 milliárdos kínai hitelből. Ez a magyar kormány véleménye Magyarországról. A budapesti városvezetés véleménye pedig az, hogy a kórház fontosabb, mint egy NER-es ingatlanmutyi. A magyar diákok olcsó lakhatása pedig sokkal fontosabb, mint a kínai befolyásszerzéshez való szolgalelkű asszisztálás a magyar adófizetők pénzén.

„A Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova. És pont. A kialakult méltatlan helyzet megoldására már javaslatot tettem a kormánynak. Készek vagyunk a kormánynak átadni egy fővárosi ingatlant, ahova azt költöztetnek, akit akarnak, cserébe tulajdonba kérjük a Szabolcs utcai épületet, ahol mi zavartalanul működtethetjük tovább a kórházat” – szögezte le posztjában a Főpolgármester. 

Leszögezte azt is, hogy a főváros semmilyen módon nem megy bele abba, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. „És pont. Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam” – tette hozzá.

 

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megszólalt a fészbúk hiszticeleb.

Karácsony / Baranyi kap egy kap valami pozíciót havi 4 mila fizetéssel és boldogok lesznek. Ha minden húr szakad, Gyurcsánynak adnak egy borászati doktori címet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés