Magyar Orvosi Kamara: korai még a nyitás

2021. április 7. 16:29
A súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl! – áll a MOK elnökségének közleményében.

A korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs – írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„A nyitás megkezdését korainak tartjuk. Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének” – közölték.    

Kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma magas szinten stagnál, egyre több a kórházakban a beteg. Jelenlegi ismeretek szerint a járvány harmadik hullámának jó esetben a platóját értük el. A koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget. Ennél korábban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt – írták.    

A MOK elnöksége a boltok hosszabb nyitvatartását és ezzel a vásárlók időben, térben jobb elosztását jó iránynak tartja, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását azonban határozottan korainak ítéli.    

„Kérjük a lakosságot, hogy – függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető – ne változtassanak eddigi szokásaikon, továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat. Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!” – áll a MOK elnökségének közleményében.

(MTI)

Kép forrása: MTI

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A járványügyi szakemberek túlnyomó többsége pedig orvos és mint ilyen a Magyar Orvosi Kamara tagja.
Erről nem hallottál???

Válaszok:
Teknős | 2021. április 7. 18:25

"a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!" - áll a MOK elnökségének közleményében."
Nem minden orvos ennyire pesszimista!
A Borsnak nyilatkozott Rusvai Miklós virológus orvos szakember, de ő másként gondolkodik.
A szakember arról is beszélt, hogy szerencsére már túl vagyunk a harmadik hullám tető-zésén, javulni fognak a számok. Sőt, azt is elmondta: úgy véli, június elején már teljesen szabadon, korlátozás nélkül élhetünk.
MÁR MOST FELLÉLEGEZHETÜNK, TÚL VAGYUNK A NEHEZÉN
Persze továbbra is fontos a maszk viselése és a higiéniai szabályok betartása ahhoz, hogy június elejére teljes nyitás legyen!


Bármennyire is azt hiszik, hogy értenek a járványügyhöz, a valóság az, hogy nem. Sem az orvosok, sem a virológusok, sem a királyfiak, sem a válogatott cigányzenészek nem tudják, mi is a járványügy. A járványügy ugyanis még csak nem is egészségügy.

Hát nem az! Engem pl. az tántorított el a szakmám gyakorlásától, hogy tapasztaltam, hogy végtelenül önteltek az orvosok és bár ők tényleg többet tanultak mennyiségében nálam, speciel a járványügyhöz a mikrobák terjedéséről és irtásáról mi tudunk többet . Igen van néhány járványügyes orvos, de őket is lenézi az orvostársadalom.

Megint nincs rajta sapka, mi? Elmentek a picsába mind!

Miért is? Mert azt hiszed, hogy te ehhez értesz? Kiszámoltad? Ezt ugyanis járványmatematikus számolja nem lineáris dinamikus rendszerek matematikájával. de gondolom neked ennek a dinamikus rendszernek a felírásához megvan a tudásod és a számítási kapacitásod is. Kinél tanultad?

Kb. ennyi a valóságérzékelésük.

Ez a mondat a felfuvalkodott, beképzelt, de ostoba emberek mondata.

Bár nem fogod fel ésszel, a világ leírható matematikával. Legfeljebb te képtelen vagy rá, hogy kiszámold.
Nincs szánalmasabb annál, ha valaki nem ért valamit és még büszke is rá.

Vélemény, hülye gyerek!
2004- ig is volt engedélyező hatóságunk, járványügyünk.

Ami a MOK állít, az hazugság és nem vélemény. Pont olyan, mintha sebészeti eljárásokba pofázna bele. Ez nem kamara, hanem Gyurcsány csahos kutyája.

Ezért nem szerencsés, ha politikailag elfogult egy ilyen szervezet.
Mert semmi súlya nincs innentől a szakmai véleményének.
Mond valamit - vagy úgy van, vagy nincs.....ki tudja?
Magukat nullázták le.

A te kedves haverjaid földönfutóvá tették a nagyapámat, falakat állítottak az apám elé, kiraboltak engem és még van pofád, pofátok stílust számon kérni rajtunk!

Lehet, hogy pont az ilyen nagyképűség miatt nem dolgozom a szakmámban. Már ha orvos vagy egyáltalán...

Nem mellesleg, az orvosok tekintélyét éppen a járványkezelés adta, és nem nagyin érdekel, hogy egyes orvosok, vagy magukat annak nevezők , ezt hogyan rombolják le. Nem mellesleg beszélgethetnénk arról is, hogy egy orvosnak Angliában kell megmondani, hogy a lógós fúlbevalóval nem vizitelünk. A sebek hegesedésének okairól sem tájékoztatja a főorvos úr a betegeket, mert nem is tudja a szerencsétlen, hogy azért vagy két megjegyzést megérne a dolog.
Ami pedig a járványkezelést illeti a főorvos úr -ebben egeszen biztos vagyok- hogy nem tudja kiszámolni a nem lineáris dinamikus rendszerek káosz egyenletét, már csak azért sem, mert nincsenek meg hozzá az adatai. Így arra következtetni, hogy ma, 2021. 04. 08. Napján ki hibázta el és ki nem a járványkezelést egyszerűen szakmaiatlan, ostoba és öntelt állaspont. Bármennyire sok évet töltött valaki egy valami más tudomány elsajátításával. Kapja be főorvos úr!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés