Képregényes főgonoszt mintáztak Jordan Petersonról

2021. április 7. 19:05
A náci Vörös Koponyának 10 szabálya van az élethez, szövegei pedig kísértetiesen hasonlítanak a híres pszichológus mondásaihoz.

„Tényleg egy olyan világegyetemben élek, ahol Ta-Nehisi Coates írt egy Amerika Kapitány képregényt, amely ötleteim paródiáját mutatja be a főgonosz, Vörös Koponya filozófiájának részeként?” – tette fel a kérdést Twitteren Jordan Peterson, miután kiderült, hogy az Amerika Kapitány képregény új kiadásában Vörös Koponya (aki a filmes verzióban egy őrült náci tudós volt) Jordan Peterson paródiájaként van megalkotva. 

 

Jordan B. Peterson kanadai pszichológus, egyetemi tanár, a népszerű 12 szabály az élethez című könyv szerzője, amely Magyarországon is hetekig vezette az eladási toplistákat. A torontói klinikai pszichlógus alapvetően klasszikus liberális nézetekkel rendelkezik, de emiatt a tengeren túlon a szélsőbaloldali woke közbeszéd jegyében a szélsőjobboldali jelzővel kell hadakoznia. 

„Jordan talán a legfontosabb gondolkodó, aki jelenleg él a földön. Megtiszteltetés volt részt venni az előadásaiban.

Az egyik dolog, amiről sokat beszél, a történetek fontossága, és főleg bibliai történetekről beszél. Ő már szinte Biblia-tudós, ha nem egyenesen az. Ő úgy érvel, hogy a felvilágosodás értékei – a szólásszabadság, az egyén, a nyitott kutatás – mind jó dolog. Ezzel egyetértek, én magam is írtam egy könyvet a klasszikus liberális elvek védelmében” – nyilatkozta Dave Rubin egy hónapja lapunknak adott interjújában Jordan Petersonról. 

Az új képregényben szereplő, Jordan Peterson által a Twitteren megosztott nyitóképen látható rajzon Amerika Kapitány azt mondja, hogy „Vörös Koponyát gyenge fiatalokat követik, akik célt keresnek, és ő pont azt mondja nekik, amit hallani szeretnének, vagyis azt, hogy ők igenis értékesek.”

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem tudnak érvelni vele szemben, akkor megpróbálják nevetségessé tenni. Tipikus, a selejt bosszúja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés