Lázár és az oltás

2021. április 6. 14:04

Bauer Tamás
Facebook
Ha valaki azt mondja, hogy a húszezer halottért Orbán, a kormány a felelős, az sem igaz.

„Persze, helyénvaló feltenni a kérdést: hol keresendő a járvány ügyében az igazság? Elsősorban: ki vagy mi a felelős a húszezer halottért, az ennél sokszorosan több súlyos megbetegedésért. Természetesen nem a »nyugati vakcinák hiánya«, ezt Lázár sem gondolhatja komolyan. A húszezer halott nem kis része akkor halt meg, amikor nem volt engedélyezve még se nyugati, se keleti vakcina. Ha valaki azt mondja, hogy a húszezer halottért Orbán, a kormány a felelős, az sem igaz. A járvány kitörése független tőlünk, ahogy elkerülhetetlen volt az is, hogy elérje Magyarországot, és itt is szedje áldozatait.

Azért azonban, hogy húszezren – azóta pedig ennél is többen – haltak meg, és nem kevesebben, vagyis, hogy Magyarország az élre került az elhalálozások arányában, van a kormánynak, van Orbánnak felelőssége. Sőt, személyesen Lázárnak is, ha már ő osztja a felelősséget. Lázár miniszterségére esik az egykori KÖJÁL-ból a rendszerváltás elején kialakított tisztiorvosi hálózat felszámolása, az, hogy az országot 2020-ben felkészületlenül érte a világjárvány, hogy nem frissítették az egykor elkészült járványügyi védekezési tervet, hogy hiányzott az az intézményrendszer, amely alkalmas lehetett volna a tömeges tesztelés megszervezésére és lebonyolítására, a fertőzések következetes nyomon követésére. A tesztelés az országban sohasem működött rendesen (csak a már tüneteket mutatókat és családtagjaikat, munkatársaikat tesztelték, elég rendszertelenül). Ez Orbán, a kormány és személy szerint Lázár felelőssége.

Orbán és a kormány felelőssége az is, hogy tavaly nyáron az indokoltnál vagy két hónappal később léptették életbe a második hullámmal szemben szükséges korlátozó intézkedéseket: novemberben, és nem szeptemberben. Orbán »az országnak működnie kell« jelszó jegyében halogatta a korlátozásokat, és ez okozta a második hullám pusztító hatását. Most, a harmadik hullámban úgy akarja megnyitni az óvodákat és iskolákat, hogy a tanulókat egyáltalán nem tesztelik hetente két-három alkalommal úgy, mint számos nyugat-európai országban. Eddig is tragikus következménnyel járt, amikor egy gyerek bevitte a fertőzést az osztályba, megfertőzte társait, akik hazavitték a vírust, majd valamelyik szülő halt bele a betegségbe. Az, hogy elkezdték a pedagógusok oltását, nem állítja meg azt a fertőzési láncot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bauer Tamás állásainak zöme nem fedi le a tényeket.

A zárással nyitással, a tett intézkedésekkel a következő linken található iromány kronológikus időrendbe szedve cáfolja BT állítását.
https://tinyurl.hu/6a5w/

,,2020-ben felkészületlenül érte a világjárvány, hogy nem frissítették az egykor elkészült járványügyi védekezési tervet, hogy hiányzott az az intézményrendszer, amely alkalmas lehetett volna a tömeges tesztelés megszervezésére és lebonyolítására, a fertőzések következetes nyomon követésére. ,,

Mi volt 2010 előtt. Mindenért a 2010 utáni kormány a felelős? Azért is amit a 2010 előtti MSZP/SZDSZ kormányok elmulasztottak, kárt okoztak és majdnem a csődbe vitték az országot?
2010 előtt nem volt járvány? Az influenza járvány smafu volt?

Bauer úr ébredjen már fel a mély álmából!

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egy bürokratikus szervezet, amely úgy néz ki inkább lobbista célt szolgál. Nem végez kísérleteket, csupán azt ellenőrzi, hogy a gyógyszert előállítók rendelkeznek e megfelelő dokumentációval, az egyes folyamatok megfelelnek e az előírtaknak.
https://europa.eu/european-uni..
Ennél sokkal többet végeznek a tagországok Gyógyszerügynökségei és a legtöbb eseten már a kísérletekben is részt veszek. Ez történt a keleti vakcinák tekintetében is.
Továbbá, a tagországok laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek.
Ebből eredően én jobban hiszek a magyar Gyógyszerügynökségnek, mint az EMA-nak.

Hazudsz.

Az elmúlt 10 év során az egészségügyi beruházásokra több, mint kétszer annyit költött a kormány, mint a 2010 előtti MSZP/SZDSZ kormányok.
2002-2009 időszakában 26 ezer fővel csökkent az egészségügyben dolgozók létszáma.
Az egészségügyben dolgozók létszáma 2010-2015 években azért csökkent, mert ekkor szűnt meg a kvóta a külföldi munkavállalás tekintetébe. Jelenleg 6000 orvossal több van állományban, mint amennyi volt 2010 évi kormányváltáskor.

Ezek a tények és nem az amiket összehazudozol.

A legjobban védekező ország az alighanem Tanzánia. Vagy bármelyik olyan harmadig világbeli ország, ahol a lakosság átlagéletkora 40-50 év körül van, és nincsenek olyan civilizációs betegségek, mint pl. elhízás. Simán túléli mindenki a kovidot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés