Kerítéssel is vádolják Jeffrey Epstein bűntársát, Ghislaine Maxwellt

2021. március 30. 11:04
Fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítéssel bővült a vád Ghislaine Maxwell, a néhai Jeffrey Epstein bizalmasával szemben.

A szövetségi ügyészek vádjai szerint Maxwell egy 14 éves lányt készített fel arra, hogy Epsteinnel közösüljön, majd fizetett neki ezért. A lánynak 2001-2004 között többször is közösülnie kellett Epsteinnel Palm Beach-i otthonában – írja az NBC News.

Ghislaine Mawellt 2020 júliusában tartóztatták le, a manhattani szövetségi ügyészség – amely az Epstein-üggyel foglalkozik – hat rendbeli vádat emelt Maxwell ellen. A vádpontok között szerepel összeesküvés, kiskorúak kényszerítése törvényellenes szexuális visszaélésekre, két rendbeli hamis tanúzás. Most először vádolják kerítéssel, vagyis azzal, hogy fizetett is a lányoknak. Maxwell ügyvédje egyelőre nem reagált a vádakkal kapcsolatos újságírói megkeresésre.

Jeffrey Epstein, a nemzetközi pénzügyi világ egyik ismert alakja, tavaly augusztusban lett öngyilkos a manhattani börtöncellájában, miközben a perére várt. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolták. Szoros barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert nevek szerepeltek, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, vagy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia, aki ellen szintén nyomozás folyik az Egyesült Államokban.

Nyitóképen: Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell. Fotó: Johannes Eisele / AFP

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Epstein is úgy lett öngyilkos, mint anno a börtönből menekülő politikai foglyok akik -a hivatalos magyarázat szerint- menekülés közben hátba lőtték magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés