Letartóztatták Ghislaine Maxwellt, a néhai Epstein segítőjét

2020. július 02. 18:45

A manhattani szövetségi ügyészség hat rendbeli vádat emelt Maxwell ellen.

2020. július 02. 18:45
null

Az Egyesült Államokban letartóztatták Ghislaine Maxwellt, a kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolt néhai Jeffrey Epstein bizalmasát és segítőjét – jelentette be a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szóvivője csütörtökön. A manhattani szövetségi ügyészség – amely az Epstein-üggyel foglalkozik – hat rendbeli vádat emelt Maxwell ellen. Audrey Strauss ügyész bejelentése szerint a vádpontok között szerepel összeesküvés, kiskorúak kényszerítése törvényellenes szexuális visszaélésekre, két rendbeli hamis tanúzás.

Az 58 éves Maxwellt – aki az 1991-ben rejtélyes körülmények között elhunyt egykori brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya – az északkeleti New Hampshire államban, egy kis településen tartóztatták le. Várhatóan csütörtökön meg is jelenik egy New Hampshire-i szövetségi bíróság előtt, ahol az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését kérelmezi majd.

Jeffrey Epstein, a nemzetközi pénzügyi világ egyik ismert alakja, tavaly augusztusban lett öngyilkos a manhattani börtöncellájában, miközben a perére várt. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolták. Szoros barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert nevek szerepeltek, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, vagy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia, aki ellen szintén nyomozás folyik az Egyesült Államokban.

Ghislaine Maxwell először Epstein barátnője volt, majd később segítője lett a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben. A vádirat szerint aktívan együttműködött Epsteinnel a visszaélésekben. Az áldozatok tanúvallomásairól tudósító amerikai sajtóhírek már korábban arról számoltak be, hogy Maxwell volt az, aki „feltérképezte” a potenciális áldozatokat: kifaggatta őket életkörülményeikről, családi viszonyaikról, elnyerte a bizalmukat, majd meghívta őket Epstein villáiba vagy magánszigetére, előkészítette őket a szexuális visszaélésekre, amelyekben gyakran maga is részt vett. Mindez a manhattani ügyészség vádiratában szintén szerepel.

(MTI)

(Fotó: Patrick McMullan / Getty Images)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. július 14. 16:41
Obermüller Péter: Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem zsidók, a hazaszeretők, a magyarok, a Fideszesek, a nem tudom én, mik... akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a liberális, zsidó, meleg, pedofilközeli férfiak, meg azért nők is vannak közöttük. "
mgyfree
2020. július 04. 19:18
Bocs, a második részben egy nő mondja, hogy az orális szextől eljutottak a rendes szexig. Ez nem ok,de mondták, hogy másnap menjen el újra és elment. A pakik által betört, meggyilkolt fehér nőkről nincs ilyen hiszti, sőt az elkövetők felmentése folyik. Nem a rról van szó, hogy egyetértek amit ez a buzi csinált de így ez a film nevetséges.
bispora
2020. július 03. 09:50
Ja és elsőként írnám le: Ghislaine Maxwell halála nem öngyilkosság volt!
viewty
2020. július 03. 06:35
Megnéztem a sorozatot. Epstein nyilván seggfej volt, nem kérdés. De azért az is furcsa picit, hogy az állítólagos sokezer áldozat közül kb. 10-et találtak aki kamera előtt hajlandó volt sírni. Hüppögve mesélgették, hogy mekkora gazember volt Epstein és pár mellékmondatban azért azt is elmondták, hogy nem jártak olyan rosszul. Két külön "kedvenc": az egyik "áldozat" elmondta, ó igen, kétszáz dolcsit kapott alkalmanként a masszázsért, persze nem szívesen csinálta, de kellett a pénz, aztán Ghislaine megkérdezte, tudná e hozni a barátnőit, azokért is kapna fejenként kétszázat, és bár Epstein egészen undi volt, azért csak odavitt 50-60 (!) barátnőt a csaj. Értitek, utálta az egészet állítólag, de azért ötven-hatvan "barátnőt" mégis szerzett, mert az igazi barátság már csak ilyen... A másik "kedvencem" az a nő a szigetről akart menekülni, mert jujjmegjajj. Persze haza is jutott valahogy. Majd egyszer csörgött a telefonja, Epstein kereste, hogy lenne egy különgép Afrikába, jön a Clinton meg a Kevin Spacey is ott lesz, volna e kedve a csajnak is csatlakozni. Mit ad Isten, naná, hogy már kezdett is csomagolni és reppent a srácokkal boldogan. Lehet itt papolni sérülékeny kamaszkorról, befolyásolható tinikről. De itt egyszerűen arról van szó, hogy tökbuta lányokat akiknek büdös volt a tanulás (16-17 évesek voltak de volt aki később is visszajárt) elszédített a pénz és a celebek közelsége. És mivel azóta se lett több eszük, egy 4 részes sorozat kedvéért most újra eladták magukat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!