Migránsokat kezdtek oltani Szerbiában

2021. március 26. 17:48
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) üdvözölte a döntést.

Szerbiában pénteken kezdődött meg a befogadóközpontokban lévő bevándorlók és menedékkérők beoltása – írja a Vajdaság Ma. Francesca Bonelli az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szerbiai misszióvezetője jelen volt a Belgrádhoz tartozó Krnjačán kialakított befogadóközpontban az első oltások beadásánál.

Szerbia az első Európában, amely megkezdte a menekültek beoltását a központokban, és nagyon köszönjük ezt Szerbiának”

– közölte Bonelli az újságírókkal.

Bonelli kiemelte, hogy a vakcináció megkezdése fontos nap a bevándorlók számára, mert ez végleges segítséget jelent ennek a populációnak.

Szerbia 19 befogadóközpontjában jelenleg 4 883 menekültet, menedékkérőt és migráns tartózkodik, a Krnjačán kialakított központban pedig 336 gyermek és felnőtt van. Ebben a központban pénteken 67 menekült jelentkezett be a védőoltásra, akik az AstraZeneca vakcináját fogják megkapni. Az oltást beadják még az Adaševcin, Principovacon, Siden, Nagykikindán, Zomborban, Szabadkán, Vranjéban, Bujanovacon, Preševóban és a Banja Koviljačán lévő központokban, az oltást pedig a helyi illetékes egészségházak végzik a Batut közegészségügyi intézettel összehangolva.

Nyitókép: Andrej Isakovic / AFP

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez inkább egy bemutatás az EU-nak. Van egy teljesen EU kompatibilis, full extrás leszbikus miniszterelnökük, de az EU a járvány közepén is az LMBTQ nagyobb propagálását követeli tőlük, és a kínai meg orosz (többek között vakcina) üzleteik miatt szivatja őket. Külön finom oldalvágás, hogy maguknak az kínait és oroszt adják, a migránsaiknak az AZ-t, miközben 30% körüli átoltottságnál járnak, miközben a németek 13%-nál.

De ugye azt tudod, hogy Szerbia nem EU tag???
Csak gondoltam szólok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés