Elfogták a gödöllői templomgyújtogatót

2021. március 24. 7:54
A férfinél megtalálták a betöréshez és a gyújtogatáshoz használt eszközöket.

Elfogták azt a férfit, aki gyújtogatott egy gödöllői templomban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon. A nyomozók eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihez, akinek a lakásában a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt több eszközt is megtaláltak - írták.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este a templom bejárati ajtaját baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal és meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt és fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt. Tettével körülbelül 2,5 millió forintos kárt okozott. Az esetről korábban mi is beszámoltunk.

A vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfi ellen, és kezdeményezte letartóztatását - áll a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rendőrséget dicséret illeti, hogy ilyen gyorsan elfogták ezt az idiótát.
Ami a bíróságokat illeti, kíváncsi vagyok, hogy szokásukhoz híven, hány nap múlva fogják szabadlábra bocsájtani, egy felfüggesztettel.

Érthetetlen, eszement barbarizmus.

Akkor csak megdorgálják?

Volt egy fiatal srác, aki felgyújtotta, vagy mit csinált a Hősök terén a Mária Regnum helyére állított Regőczi atya által állított fakeresztet, ahol Regőczi atya szokott imádkozni a híveivel.
Nem tudom, hogy milyen büntetést kapott a srác.

Az okos pszichés sérültet fizet meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés