Templomrongálás: gyújtogattak a gödöllői görögkatolikus templomban

2021. március 16. 20:53

Az elkövetők az ikonosztázt is leöntötték gyúlékony anyaggal.

2021. március 16. 20:53
null

A Vasárnap.hu értesülései szerint ismeretlenek kárt okoztak a gödöllői katolikus templomban. Az oldal értesülései szerint az elkövetők felgyújtották a templom padjait, illetve az ikonosztázt is gyúlékony anyaggal öntötték le.

A lelocsolt ikonosztázt még tavaly ősszel szentelték fel. Az egyház nyilvántartása szerint a városban 300 görögkatolikus él, akiknek 20 éve van saját lelkészségük.

Nyugat-Európában és Észak-Amerikában történtek a gödöllőihez hasonló esetek. Viszont Közép-Európában is felütötték a fejüket a templomrongálások, miután Lengyelországban az abortuszpárti tüntetők a katolikus egyházat vették célkeresztbe.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. március 17. 21:33
És most képzeljük el, ha ez egy zsinagógában történt volna. Már az egész világsajtó a tomboló magyar antiszemitizmus rémképétől lenne hangos (sic!).
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. március 17. 13:41
Szerintem az is lehet, hogy a római katolikusok nehezen viselik az eretnek felekezeteket. A zsidókat is hogy utálják, előfordultak már horogkeresztek is, nem csodálkoznék a romkat szálon most sem.
röviden
2021. március 17. 10:04
Valaki kicsit túltolta az európaiértékeket.
zakar zoltán béla
2021. március 17. 09:50
Rab tavasz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!