Újabb katasztrófával fenyeget az afrikai éhezés

2021. március 23. 16:42
A világ több mint húsz országában fenyeget az akut éhínség szintjének növekedése, hacsak a nemzetközi közösség nem tesz ellene – áll az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) kedden ismertetett jelentésében.

A dokumentum szerint a szélsőséges időjárási viszonyok, a sáskajárások, a politikai konfliktusok és a koronavírus-járvány gazdasági kihatásai drasztikusan ronthatják több millió ember élelmezési helyzetét az elkövetkező hónapokban.    

„Katasztrófa bontakozik ki szemeink előtt” – fogalmazott David Beasley, a WFP igazgatója.   

A jelentés szerint különösen drámai a helyzet a konfliktus dúlta Jemenben, Dél-Szudánban és Nigéria északi részén.

Bár a válsággócok többsége Afrikában található, az élelmezési helyzet olyan országokban is rosszabbra fordulhat, mint Afganisztán, Szíria, Haiti és Libanon – figyelmeztettek a szervezetek.    

A FAO és a WFP helyzetértékelése szerint több mint 34 millióan szenvednek jelenleg rendkívüli alultápláltságtól,

vagyis ezek az emberek az éhhalál küszöbén állnak. „Mindannyiunk feladata, hogy haladéktalanul és gyorsan cselekedjünk az életek és az emberek megélhetésének megmentése végett, elejét véve a legrosszabb helyzetnek” – emelte ki Csü Tung-jü, a FAO vezetője.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó/EPA

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hát akkor zenészek és egyéb lebegő idióták lehet a következő éhínség elleni szuperkoncertet szervezni! Mert milyen jó is volt az első Live AID 1985-ben a haldokló Etiópia megmentésére- ami annyira jól sikerült, hogy a negyven millió majd éhen halóból mára lett százmillió... Eh, galambetetők, óvszerre meg senki nem mer gondolni.

Mivel szemmel láthatólag fél méterrel a föld felett lebegsz, azzal húználak talajközelbe, hogy a baráti körödben ezt a fogamzásgátlást ne nagyon hangoztasd a fekák kapcsán, még elterjed mennyire náci vagy. Amúgy Bill Gates bolondbiztos chip alapú fogamzásgátló eljárása 2013-tól elérhető lenne, tíz évig rá sem kellene nézni...

Feketéknek csak bőr alá ültethető, tíz évig folyamatosan működő fogamzásgátló chipet lehetne eséllyel megpróbálni. Meg az ENSZ nevű gittegyletben törvényerőre emelni azt, hogy túlnépesedést elvándorlással szigorúan tilos kezelni. De akkor hogyan lenne öt emberöltő múlva globalista világkormánya a szép okkerszínű emberiségnek?

Na igen, de ott azért születik annyi gyerek, mert azt remélik a szülők, hogy abból a sok gyerekből valaki majd gondjukat tudja viselni öreg korukra.

ott kene nyomatni nekik a szivarvanyos propagandat

de nem lehet rajtuk segiteni
nyomorog harminc feka kuldesz nekik annyit amibol megelnek akkor ahelyett hogy elnenek normalisan felszaporodnak ketszazra es ugyanugy nyomorognak mint addig

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés