A Zsidó Világszövetség elnöke nem hisz Jakabnak

2021. március 22. 13:58
Ronald S. Lauder szerint „bár néhány jobbikos politikus bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt, a párt, múltját megtagadva, nem képes megújulni”.

Látva az Európa-szerte terjedő, a kontinens legsötétebb múltját idéző antiszemita megnyilvánulásokat, nagyon aggódik Magyarország miatt a Zsidó Világszövetség elnöke – erről ír egy véleménycikkben Ronald S. Lauder, amely a Magyar Nemzetben jelent meg. Hiszen különösen fontos számára hazánk, személyes szálak fűzik hozzá.

Azt írja, folyamatosan jelen van és egyre nagyobb teret hódít Magyarországon a szélsőjobboldal, amely velejükig gonosz embereket éltet. „Ismét halljuk ugyanazokat a beteg, antiszemita, idegengyűlölő, roma- és melegellenes jelszavakat. A tüntetéseken feltűnik a hírhedt tisztelgés, látjuk az egykori jelképeket, továbbá történelmi tényeket és a holokauszt emlékét torzító személyek kapnak díjakat és részesülnek nyilvános elismerésben” – fogalmaz.

Lauder először a Jobbikból kivált Mi Hazánkról és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű csoportról beszél. Majd arról, hogy a Jobbik megpróbálta átformálni arculatát, és igyekszik kevésbé szélsőséges képet mutatva inkább a politikai centrum felé orientálódni. A szerző idézi Jakab Péter elnököt, aki szerint pártja soha nem volt szélsőjobboldali, de megtűrt vállalhatatlan, szélsőjobboldali személyeket.

„Sajnos ez a nyilatkozat nem őszinte, mert bár néhány jobbikos politikus bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt, a párt, múltját megtagadva, nem képes megújulni. Valójában a Jobbiknak a múltban antiszemita kijelentéseket tevő politikusai közül sokan még mindig a párthoz tartoznak” – írja Lauder.

A Zsidó Világszövetség elnöke felidézi a borsodi időközi választást, ahol „annak ellenére, hogy a Jobbik szövetségre lépett a baloldali pártokkal, egyik közös jelöltjük egy Borsod-Abaúj-­Zemplén megyei időközi választáson »Judapestnek« nevezte Budapestet, és az országba látogató zsidó »idegenek« nagy száma miatt panaszkodott”. Lauder visszaidézi azt is, hogy a mélyen tisztelt rabbijaik sírját látogató haszid zsidó turistákra célzott Bíró, „amikor azt írta: »A kutyám majd megveszik, amikor a 'tetűcsúszdások' elmennek a ház előtt.«”

Az elnök kijelentette, hogy ez az ember, mármint Bíró jelölt volt a választáson, és szavaiban nem volt megbánás. Majd arról ír, hogy minden tisztességes magyarnak végigfut a hideg a hátán, amikor azt hallja, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik vezetőségének tagja az Európai Parlament képviselője, „aki még pár évvel ezelőtt lista készítését javasolta a zsidó származású emberekről, különösen azokról, akik a parlamentben ülnek, Egészen pontosan így kezdődött minden a harmincas évek náci pártjában, és melyik épeszű ember akarná újraélni azokat az időket?”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a magyar miniszterelnök egy olyan országot vezet, ahol a zsinagóga előtt nem kell rendőr. Angela Merkel vagy a belga miniszterelnök vagy a francia elnök pedig olyan országokat vezetnek, ahol a zsinagóga előtt nemcsak rendőr kell, hanem páncélos autó." (Leslie Mandoki, Neokohn)

A Mazsihisztől - is - kapja az infókat...
De mit szólnak ehhez Bolgár úrék, hogy őket is, a Klubrádió-állásfoglalással megy szembe a Lauder.
De várjunk pár napot és ki fog derülni:
az igazi ellenség: Orbán Viktor.
Ezt maga Lauder jelenti majd be, mivel aki Sorost támadja: az antiszemita.
Ilyen egyszerű ez.

"A Zsidó Világszövetség elnöke nem hisz Jakabnak"

Nem? Pedig annyira őszintének tűnt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés