Dehogy akarok én miniszterelnök lenni – Karácsony VV Zsolti kanapéján

2021. március 17. 18:41
Szó esett többek között a szivárványos zászló városházán való elhelyezéséről, Békés Gáspár kirúgásáról, és a miniszterelnök-jelöltségről is.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere VV Zsolti vendége volt.

Az beszélgetés kezdetén, miután kiderült, hogy a főpolgármester autóval érkezett, a kerékpáros közlekedés volt a téma. „Én annyira nem vagyok bringás, mint Orbán Viktor focis” – mondta Karácsony, majd azt is hozzátette, hogy „a bicikliút egy fokkal olcsóbb, mint a stadion”

A főpolgármester a szivárványos zászló városházára való kitűzéséről, valamint a Pride-on tartott beszédével kapcsolatban elmondta: „A szexuális kisebbségek tagjai, az LMBTQ-emberek Isten teremtményei, és szeretjük őket. Ennyit akartam mondani a zászlóval”.

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban Karácsony azt mondta, hogy „ez nem egy személyes ügy”. Miután kifejtette, hogy végtére is mindegy a saját véleménye, a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy szeretne-e miniszterelnök lenni. Karácsony erre azt felelte, hogy „dehogy akarok én miniszterelnök lenni”.

A Tarlós Istvánnal való csatározásról azt mondta: „A vereségének egyik magyarázata az, hogy ő ezt nem akarta eléggé. A Fidesznek nem volt érdemi jelöltje, csak a Tarlóssal volt bármi esélye nyerni”. 

Békés Gáspár menesztését illetően úgy fogalmazott Karácsony: „Életembe nem találkoztam vele, és nem is tudtam erről az ügyről, amíg szembe nem jött a nyilvánosságban”. Elmondta, hogy nem ő döntött a kirúgásáról, de egyetértett a döntéssel.

Kép forrása: YouTube

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés