Lélegeztetőgépeket kapott több dél-szlovákiai kórház a magyar kormánytól

2021. március 9. 18:54
A magyar kormány 17 lélegeztetőgépet adományozott a dél-szlovákiai kórházaknak, a külhoni magyar közösség megsegítése céljából.

Az adományt hétfőn vették át Dunaszerdahelyen a Kukkonia Polgári Társulás (PT) képviselői – írja az Új Szó. Az első hat berendezés Dunaszerdahelyen marad, a többit a lévai, komáromi, érsekújvári, rimaszombati, rozsnyói, nagymihályi, losonci, királyhelmeci, nagyrőcei, tőketerebesi és nagykürtösi kórházak között osztják szét. A TASR hírügynökséget a társulás tájékoztatta hétfőn.

Pető Tibor, Magyarország szlovákiai nagykövete elmondta: akárcsak az előző segélyszállítmányok (védőfelszerelések, arcmaszkok) esetében, úgy most is a nemzeti összetartozás volt a fő motiváló erő. „Tekintettel a rendkívül súlyos szlovákiai járványhelyzetre a magyar kormány úgy döntött, hogy lélegeztetőgépeket adományoz az itteni kórházaknak. A döntés előtt készült egy felmérés, melynek keretében megvizsgáltuk, az egyes kórházaknak hány ilyen berendezésre lenne szükségük ahhoz, hogy el tudják látni a pácienseiket. Bízom benne, hogy az ilyen jellegű segítség is hozzájárul a kórházakra nehezedő nyomás mérsékléséhez” – tette hozzá.

A magyar kormány segítségét megköszönte Világi Réka, a Kukkonia PT képviselője mellett Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter is. „Ezúton szeretném őszintén megköszönni az újabb segítséget, melyet Magyarországtól kaptunk” – írta a közösségi oldalán.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Facebook

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés