Bajor bajok

2021. március 9. 12:41

Faggyas Sándor
Magyar Nemzet
Úgy látszik, nekünk mostanában nincs szerencsénk bajor barátainkkal.

„Ismerjük a régi fohászt: Uram, szabadíts meg a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok! Úgy látszik, nekünk mostanában nincs szerencsénk bajor barátainkkal.

Pedig ezer éve olyan jól kezdődött Gizella bajor hercegnővel, aki Szent István királyhoz jött feleségül Magyarországra. Az utóbbi évtizedekben a bajor kormány és kormánypárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetői barátként tekintettek hazánkra, s a világhírű bajor vállalatok (Audi, BMW, Knorr-Bremse, Siemens stb.) stratégiai partnereink, amelyek nagyban meghatározzák a magyar gazdaság teljesítményét.

Aztán jött Manfred Weber, aki választási plakátján két éve úgy kínálta magát: »Ein Bayer für Europa« (»Egy bajor Európának«), s aki az ­Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjeként úgy ácsingózott az Európai Bizottság elnöki posztjára, hogy vérig sértette a pártcsalád egyik legerősebb tagját, a Fideszt és Orbán Viktort. Pedig a Fidesz elnöke 2019 elején még azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy »Juncker úr a múlt, Weber úr a jövő«.

A magyarok barátját, Horst Seehofert követő Söder három éve még a bajor határvédelem megerősítését, a bevándorlás szigorú korlátozását ígérte. Az alkotmány módosítását is kilátásba helyezte, hogy az ország megőrizze keresztény identitását és azt, hogy a bajor hatóságoknál ki kell akasztani a keresztet.

Ami egy magát elkötelezett hívőnek valló keresztény politikustól igazán nem ördögtől való. Ám a Söder vezette tartományi kabinet nemrég úgy döntött, hogy a bajorországi állami iskolákban idén ősztől bevezetik az iszlámtan tantárgyat, amit a keresztény hittan, illetve az erkölcstan alternatívájaként (!) választhatnak majd a diákok. Pár napja pedig Söder a Fidesz európai néppárti tagságának megszüntetését javasolta, mivel szerinte az EPP nem jobboldali, hanem a polgári közép pártja, így »egyszerűen nincs többé barátságos pártlakóközösség« a jobboldali Fidesszel…

Ezek szerint Weber után újabb bajor politikust kell elkönyvelnünk a volt barátaink veszteséglistáján.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés