Vona szerint Karácsony Gergely lesz Orbán kihívója 2022-ben

2021. március 7. 16:40
Az egykori Jobbik-elnök azonban a kormányváltás esélyét még mindig kisebbnek látja, mint a Fidesz győzelmét.

Karácsony Gergelyt tartja legesélyesebbnek Vona Gábor, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen. A Jobbik volt elnökét a napokban többen kapacitálták arra, hogy ő is szálljon be a meccsbe. Vona szerint cudar nehéz lesz az ellenzéknek vidéken győzni, és ma még mindig inkább a Fideszt tartja a 2022-es választás esélyesének, nem az ellenzéket – számol be az atv.hu a volt Jobbik-elnök Spirit FM Viccen kívül című műsorában adott interjújáról.

Nem találom a mostani politikában a helyem. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy megváltozzon a társadalmi közérzet. Átalakítsuk a magyar csoportok, közösségek vagy törzsek között a kötéseket és viszonyokat. Ma nagyon kizárólagos minden, nem akarják látni a másikat a felek, azt gondolják, hogy a másik oldal a világvégét hozza el. A szereplők a legrosszabbat gondolják a másikról. Én is ebben éltem. Ebből a törzsi világból jövők, ebben a világban voltam egy törzsfőnök. Felismertem ennek a világnak a káros és sehova sem tartó folyamatait” – mondta az adásban Vona, aki ma még nem tudja, hogy részt fog-e venni az ellenzéki előválasztásokon, mert bár kormányváltást szeretne, de

az ellenzékben sem látja azt, ami őt, mint városi, középosztálybeli értelmiségit megfogná.

Elemzői szempontból úgy látja a helyzetet, hogy mindegyik ellenzéki jelöltnek van jó és kevésbé jó skilljei.

Talán Karácsony Gergely lehet a folyamat végén az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, benne van a legnagyobb potenciál, nem mellesleg a legkomolyabb státusza is neki van, mint regnáló főpolgármesternek – vélte a Második Reformkor Alapítvány elnöke.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás során szerinte Karácsony mellett

a második fordulóba, azaz a döntőbe bejutni Jakab Péternek, Márky-Zay Péternek és Dobrev Klárának van esélye.

A Momentum vezetőjében, Fekete-Győr Andrásban nem érez most átütő erőt. A második fordulóban, azaz a döntőben pedig – mint korábban is kifejtette – Karácsony Gergelynek lehet a legtöbb tartaléka.

A főpolgármesternek erőssége az, hogy Budapesten az ellenzéki szavazók tudatosak, de a kormányváltók számára az igazi kihívás a vidéken legyőzni a Fideszt. Karácsony Gergely számára is itt, azaz vidéken van nehézség, Márky-Zay vagy Jakab Péter viszont erős lehet az ország ezen részein. „2018-ban vidéken indultam, nagyon nehéz a Fidesz politikusok, vagy a Fidesz által támogatott polgármesterek vezette településeken nyerni. Nagyon nehéz lesz ez a küzdelem az ellenzéknek” – tette hozzá Vona Gábor.

A volt Jobbik-elnök egyébként a kormányváltás esélyét még mindig kisebbnek látja, mint a Fidesz győzelmét.

Bár váratlan történések, politikai hangulatváltozások bármilyen politikai stratégiát elsöpörhetnek. Egyébként szerinte az is utolsó pillanatban fog eldőlni, hogy a koronavírus-járvány értékelése, a választásokra való hatása tekintetében az ellenzéki („rossz a válságkezelés”), vagy a kormányzati („legyőztük a koronavírust is”) narratíva fog győzedelmeskedni.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bús Balázsra szavazni teljesen értelmetlen lett volna. Semmit sem csinált Óbudán. El sem mentem szavazni.
Óbudán a kövekezők nincsenek:
-kórház (a Margitot nem nevezném kórháznak, egy lecsupaszított egészségügyi létesítmény)
Észak-Dél Pest, Dél Budán bezzeg van
-Metró (Észak-Dél Pest, Dél Budán bezzeg van)
-Bevásárló központ
Észak-Buda mostoha gyerekké vált a keze alatt.

Nem értem, miért mereszti a szemét?

Karácsonyt egyelőre nem jelölte senki. Ha marad a régi rutin, akkor max arra lehet számítani, hogy az MSZP, jobb híján, őt jelöli megint. A DK kötve hiszem, hogy támogatná, a többi pártnak meg már nagyjából megvannak a maga jelöltei.

Karácsony fajsúlyos? Egy pórázon vezetett balfasz, aki szánni való sírós kisfiúként akarnak eladni. Ugyanaz a taktika, mint Medgyessynél. Vele lehetett nyerni, majd később jött az igazi kiszemelt miniszterelnök. Karácsonyon egy szemernyi önállóság nem látszik, csak egy báb. Csak meg kell hallgatni, amit azon a bizonyos hangfelvételen mond. Minden benne van.

Ennyi.

Mondjuk a politikai "pályaíve" már önmagában kizárja, hogy Vonát bárki is éleslátással vádolja...

Vidéken más a helyzet. A fővárosok máshol is vörösek, legyen az Bécs, vagy Varsó.

Bús kormánypárti volt. Ő tehetett volna érte, elérhette volna ezeket. AZ új polgármesterről azt sem tudom kicsoda.
Az Eurocenterben van pár bolt, nem nagy márkák. Inkább szolgáltatóház jellegű, OTP K&H, Fénymásoló, kulcsmásoló, tisztító, mobilszolgáltatók stb. A félemelet már régen bezárt, már posta sincs és bezártak a food-court éttermei is. Bármelyik kisvárosban komolyabb bevásárlóközpontok vannak-
És az egész bezár húsvét után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés