Tiltakozunk a német közszolgálati televízió manipulációja ellen

2021. március 7. 8:12
Magyar Nemzeti Médiaszövetség
Magyar Nemzeti Médiaszövetség
Elítéljük, hogy a Deutsche Welle újabb, ezúttal minden szakmai és etikai határon túllépő propagandafilmet készített Magyarországról.

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli, hogy a Deutsche Welle német közszolgálati televízió újabb, ezúttal minden szakmai és etikai határon túllépő propagandafilmet készített Magyarországról.

A Fokus Europa című műsorban adásba került műsorszám a legsötétebb idők filmhíradóit megszégyenítően manipulatív, a megrendezett jelenetek legfeljebb szappanoperába valók, de egy televíziós magazinműsorba semmiképpen. Csak remélni tudjuk, hogy a német köztévé vezetője által a magyar választások előtt egy évvel beígért magyar nyelvű anyagok betartják majd az alapvető szakmai és műfaji követelményeket, és nem köszönnek vissza letűnt, sötét korszakok elborzasztó propagandafilmjei.

A Deutsche Welle szerkesztőinek – saját bevallásuk szerint – a magyar média sokszínűségének javítása a céljuk.

Ha ez így van, akkor felmerül a kérdés, hogy mennyiben jelenti a magyar média sokszínűségének javítását az, hogy német kollégáink minden kritika és keresztkérdés nélkül a magukévá teszik azt a teljesen önkényes megállapítást, hogy a Várnegyed újjáépítésével a magyar kormány éppen az 1944-es állapotok visszaállítását célozza. Felmerül a kérdés, hogy miféle sokszínűséget javít az, hogy a V. Naszályi Márta kerületi polgármester, s nem mellesleg ellenzéki, PM-es politikus által előadott rémlátomást a német kollégáinknak eszük ágában sincsen véleményeztetni a Nemzeti Hauszmann Program bármelyik illetékesével. Nem: innentől fogva számukra az a szakmai evidencia, hogy a magyar kormány az 1944-es állapotokat akarja visszaállítani. Talán nemcsak építészetileg, hanem politikailag is – sejtetik ezzel szakmailag felfoghatatlanul egysíkúan a német televíziósok. Tudomást sem véve arról az evidens tényről, hogy a magyar kormány már csak a Magyar Alaptörvény szövege szerint sem törekedhetne ennek a rossz emlékű korszaknak a rehabilitálására.

»Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk« – fogalmaz az Alaptörvény, amelyet V. Naszályi Márta talán nem szível, de amelynek szellemét a Deutsche Welle munkatársainak is illő lenne ismernie.

Aztán felmerül a kérdés, hogy miért a magyar média sokszínűségének javítása az, hogy egy jól láthatóan megrendezett jelenetben V. Naszályi Márta véletlenül épp egy olyan járókelővel, s egyszersmind budai polgárral találkozik össze, aki nem más, mint Wágner Tamás, az MTI korábbi társadalompolitikai rovatának szerkesztője, aki ilyen módon nem egyszerűen egy elfogulatlan járókelő, hanem a média beépített embere. Akiről viszont ezt a tényt a műsor készítői gondosan elhallgatják.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség helyénvalónak tartja ugyan a média sokszínűségét, viszont a médiaszakma alapvető normáinak betartását nemcsak saját tagjaitól várja el, hanem ugyanezt a szakmai elkötelezettséget a Deutsche Welle szerkesztőinek is a figyelmébe ajánlja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elszomorító, h. mindig, minden aljasságra akad ember, aki végrehajt.

Németországgal kapcsolatban azért csak felmerül, h. a jólét meddig vakít és késztet minden önveszélyes elfogadására.

Ha egy társadalom arra rendezkedik be, h. NEM vállal gyereket, mert az kiszámíthatóan gürcösebb, mint egy munkahelyi helytállás, előbb-utóbb kihal. Ezt azért már a 70-es években föl lehetett volna ismerni.

Akkor sem lehet nem reagálni. Mindig, azonnal és élesen rá kell
mutatni az etikai, jogi és politikai bukfencekere, úgy ahogy Lovas
István is eljárt azelőtt.

"A Magyar Nemzeti Médiaszövetség helyénvalónak tartja ugyan a média sokszínűségét, viszont a médiaszakma alapvető normáinak betartását nemcsak saját tagjaitól várja el, hanem ugyanezt a szakmai elkötelezettséget a Deutsche Welle szerkesztőinek is a figyelmébe ajánlja.”

De hiába várja el médiaszakma alapvető normáinak betartását a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, ha a DEutsche Welle munkatársai az ellenséges propagandában érdekeltek, és az a gyakorlatot követik, amit "argumentatio ad nauseam" néven ismernek tanult tudósok.
Az argumentum ad nauseam (nausea latin szó jelentése: tengeri betegség, okádhatnék, hányinger, undor olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt akár hazugságot, sokaknak (szó szerint: "érvelés a rosszullétig", "csömört okozó mennyiségben ismételt érvelés").


A DK-nak nem ciki, hogy ilyen primitív ketrecharcost szerepeltet, mint például tacsi90? A DK elfelejti, hogy a konzervatív oldalon többségben vannak a tájékozott, tájékozódó szimpatizánsok, a hitelességet számon kérők, a demagógokat átlépők.

Tökéletes a diagnózisod. Azért írhattál volna többet a "magyar baloldal" színe váltásáról a nácik és a kommunisták egylényegűségéről. S persze külön tanulmányt érdemelne az európai és az amerikai liberálnáci előretörés, úthenger, benne a liberálnáci médiával, annak finanszírozóival, a magyarországi balliberális pártok zsoldkönyvével.

Magyar jobboldali tv-k, portálok, média miért nem foglalkozik Németországgal?
És nem a német közszolgálat manipulációs aljaszintjén, csak a tények alapján.
Pl. zaklatás Kölnben, Miért kellett meghalnia Ulfkottének stb?

Német kutatási előrejelzés: Németországban 2050-ben minden második ember lesz már csak német gyökerű. S a németek bégetnek hozzá......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés