Hamisítás történhetett a BKV busztenderének ügyében

2021. március 6. 18:36
A Tüttő Kata volt élettársához köthető CR-Facilities úgy használta fel a Volvo Austria referenciáit, hogy az nem is neki szólt.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a BKV Zrt. a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.-t hozta ki a busztender-pályázat nyerteseként, amely döntés már onnan kezdve is furcsa, hogy a CR-Facilitiest 2020. május 11-én azaz egy héttel a pályázati kiírás lezárása előtt alapították. A cég vezérigazgatója egy Tóth Erika nevű vecsési magánszemély, aki most sem kívánt nyilatkozni a HírTV stábjának.

A CR-Facilities többségi tulajdonosa a Leisztinger Tamáshoz köthető Cratis. A vállalkozó egyébként Tüttő Kata- főpolgármester-helyettes volt élettársa, gyermekeinek apja.

Az ügyben újabb fejlemény, hogy az Informátor birtokába jutottak olyan dokumentumok, amelyek alátámasztják, hogy a BKV Zrt. és a CR-Facilities között október végén bérleti szerződés jött létre. Ebből kiderül, hogy a CR-Facilities egy osztrák céget (Volvo Group Austria GmbH) bízott meg alávállalkozóként. Az említett cég adatait pedig fel is felhasználta a közbeszerzési eljárás során a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához, sőt kezesként is megjelölték.

Az Informátorhoz került egyéb dokumentumok viszont arról tanúskodnak, hogy hamisítás történhetett, mert az osztrák cég jogi képviselője december 4-én azt jelezte a BKV felé, hogy semmiféle szerződést nem írtak alá.

Az Informátor elérte Gerald Primest, akinek az aláírása szerepel a CR-Facilities pályázati anyagában. A férfi megerősítette, hogy ő nem írt alá semmit.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan sok mindent hamisították és hazudtak már. A vérükben van...

Kunhalmi volt! A diákigazolványon gyakorolt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés