Csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni

2021. március 5. 20:31
Hétfőtől lép életbe a szabály.

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertetett rendelete alapján hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából – nagyon kevés számú nyomós indok kivételével – nem szabad külföldre utazni. A brit kormány azonban ezt a rendelkezést március 8-tól kiegészíti azzal, hogy azoknak, akik mégis külföldre kívánnak utazni, ezt írásos formában kell megindokolniuk.Aa rendelkezés az Angliában élő külföldi állampolgárokra is vonatkozik.

A lehetséges utazási indokok között szerepel a külföldi munkavállalás, a jótékonysági célokat szolgáló önkéntes tevékenység, a külföldi tanulás, illetve az, ha valakinek orvosi kezelés céljából kell külföldre utaznia. Elfogadott indok emellett a külföldi esküvő, és az, ha valaki külföldön elhunyt hozzátartozójának temetésén kíván jelen lenni.

(MTI)

Nyitókép: Justin Tallis / AFP

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

bezzeg ha nalunk lepnek meg ezt (vegre!), mekkora sivalkodas lenne...

az Usa egy orszag. nem a terulete a lenyeg.
mellesleg nem is a legjobb pelda jarvanykezelesre.
azert jo otlet kifele earni mert befele a magyar allampolgar mindig jogosult belepni, tehat akit kiengedtek az mehet akarhova es vissza is jon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés