Bolsonaro megmondta a braziloknak, hogy ne hisztizzenek a vírus miatt

2021. március 5. 20:24
Mindeközben a dél-amerikai országban rekordot döntött egy nap alatt a betegség miatt elhunytak száma.

Jair Bolsonaro, Brazília elnöke korábban is folyamatosan ellenezte a brazil államok kormányzói által bevezetett járványügyi korlátozásokat. Véleménye szerint ugyanis az ezekkel járó gazdasági károk jóval súlyosabbak lesznek, mint a vírus által okozott nehézségek.

Stop hiszti

Csütörtökön azonban most minden eddiginél keményebb kijelentést tett a brazil államfő, amikor kritizálta egyes államok döntését a korlátozások fenntartásával kapcsolatban. Mint mondta:

Elég legyen a hisztiből. Meddig fogtok még siránkozni?”.

Hozzátette: „Meddig fogtok még otthon maradni és zárva tartani mindent? Senki sem bírja már ezt. Sajnáljuk a halálokat, de megoldásra van szükség.”

Az erős kijelentésekre azután került sor, hogy Brazíliában szerdán megdőlt az egy nap alatt elhunytak száma 1699 halállal. A dél-amerikai ország egészségügyminisztériumának adatai szerint eddig összesen több mint 260 000-en haltak bele a betegségbe, amely az Egyesült Államok után a legtöbb áldozatot jelenti.

Nem hagyták szó nélkül

João Doria, São Paulo kormányzója, aki már korábban is kritizálta Bolsonarot a járványkezelés miatt, felháborodott az elnök kijelentésén. Mint mondta, Bolsonaro elnök egy „őrült ember”, amiért a kormányzókat és polgármestereket támadja azért, mert azok oltóanyagot vásárolnának. Hozzátette „Brazíliának sajnos két vírussal is meg kell küzdenie: a koronavíriussal és a Bolsonaro-vírussal is”.

Nyitókép: EVARISTO SA / AFP

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés