A Volkswagen felgyorsítja átalakítását

2021. március 5. 17:36
Felgyorsítják a Volkswagen átalakítását, amelynek célja, hogy a vállalat autógyártóból a digitalizáció eredményeire támaszkodó vállalat.

A Volkswagen csoport (VW) névadó márkájának új stratégiáját bemutató tájékoztatón Ralf Brandstätter vezérigazgató kiemelte, hogy a több mint nyolcvan éve működő vállalat a

története legnagyobb szabású átalakulásán megy keresztül,

és ezt a folyamatot felgyorsítják. Az utóbbi években elsősorban arra törekedtek, hogy beépítsék az elektromos meghajtási technológiát modellkínálatukba, a következő időszakban pedig az autógyártás jövőjének két másik kulcsfontosságú területére összpontosítanak, az autók használatát szolgáló szoftverekre és az úgynevezett digitális felhasználói élményre. A szoftverfejlesztés mint fő autógyártói kompetencia előretörésének legfőbb példája, hogy az idén nyáron bevezetik a cég első teljesen elektromos modellcsaládja, az ID szoftverének rendszeres távoli (over-the-air) frissítését.

A jövőre készülve

Ezeken a kocsikon így külön szervizelés nélkül mindig a legfrissebb változat fut majd. Az autó „szoftveralapú termékké” formálása lehetőséget ad új üzleti modellek kifejlesztésére, a termék – vagyis egy Volkswagen gépkocsi – képességeinek vásárlótól függő, egyéni összeállításában pedig a cég „digitális ökoszisztémája” kerül a középpontba. Így az egyes gyártmánytípusok, modellek az eddiginél jóval kevesebb változatban kerülnek a piacra, mert az egyéni konfiguráció egyre inkább azt jelenti majd, hogy a vásárló milyen szoftveres szolgáltatásokat rendel meg kocsijához – fejtette ki Ralf Brandstätter. Az elektromos meghajtás és a digitalizáció mellett további súlyponti terület az autonóm vezetési technológia, valamint az autó gyártási folyamatának megújítása, amelynek fő terepe a központi, wolfsburgi üzem. Minderre 16 milliárd eurót fordítanak 2025-ig. Az összes fejlesztés valamennyi eredménye a Trinity nevű modellben lesz látható elsőként.

A Volkswagen első teljesen digitális és elektromos modellje 2026-ban jelenik meg,

és a cég várakozása szerint az egész iparágban központi jelentőségű viszonyítási pontot, „új standardot” jelent majd a technológiáját, az általa kiaknázható üzleti modelleket és a gyártási megoldásait tekintve is – mondta a vezérigazgató.

(MTI)

Címlapkép: Bemutatják az új Volkswagent. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, mikor jut el oda a Mandi, hogy végre olvasószerkesztőket is alkalmazzon. Trágya az a színvonaltalanság, ahogy idehányják elénk a cikkeket. Az mondjuk megint más tészta, hogy ezeknek a többségét nem újságírók, hanem csak "hírszerkesztők" "gyártják", pontosabban csak másolják be innen-onnan. Igazi újságírója lehet a Mandinak vagy fél tucat, azok gondolkodni és írni is tudnak, a többiek a kis színesnek nevezett ganéjt lapátolják nap mint nap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés